Kemeriahan Yoodo Community Meet-Up Day – Sempena menghargai para pengguna setia, Yoodo baru-baru ini telah menganjurkan hari perjumpaan komuniti bersama ‘Yoodoers’ buat kali pertamanya dalam suasana yang penuh dengan kemeriahan.

Yoodo merupakan jenama perkhidmatan mudah alih digital terbaru di Malaysia yang dilancarkan pada Januari 2018. Ia mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada pengguna selular di Malaysia. Kini, halaman ‘Yoodo Online Community’ telah pun mencecah hampir 200,000 pengunjung dengan engagement sebanyak 2 juta community post view.    

Yoodo Community Meet-Up Day, Yoodo,

Kemeriahan Yoodo Community Meet-Up Day 

Saya turut menghadiri Yoodo Community Meet-Up Day yang berlangsung pada hujung minggu, 8 Disember lalu. Ia diadakan di MBO Cinema, Starling Mall dengan pelbagai aktiviti buat semua para komuniti Yoodo yang hadir.

Satu perjumpaan komuniti yang istimewa dimana Yoodoers disajikan dengan aktiviti-aktiviti menarik seperti games, hadiah cabutan bertuah, pengumuman eksklusif tawaran menarik yang bakal menanti buat Yoodoers termasuk menonton movie bersama-sama.

Yoodo Community Meet-Up Day, Yoodo,

Selain itu, Yoodo juga memberikan SuperUser shirt edisi terhad berserta kredit bernilai RM100 kepada 10 ‘SuperUser’ atas penghargaan buat mereka kerana sentiasa aktif mengimarahkan komuniti Yoodo.

Yoodo turut memberi hadiah penghargaan istimewa kepada subscriber setia yang dibahagikan kepada 3 kategori iaitu – Long Active SuperUser, Most Active SuperUsers dan Most Promising New SuperUser.

Pemenang kategori Long Active SuperUser, Bruce Lim (pengguna aktif sejak Mac 2018) telah menerima Huawei P20, manakala 3 pemenang kategori Most Active SuperUser (melebihi 1000 replies dalam halaman komuniti) telah menerima Huawei Y7 setiap seorang. Kategori Most Promising New SuperUser, Wong Meng Jian telah menerima Samsung Galaxy J1.

Tahniah buat semua pemenang Yoodo!  

Yoodo Community Meet-Up Day, Yoodo Bloggers,

Pengumuman Sempena Yoodo Community Meet-Up Day 

Sempena hari komuniti, Yoodo turut membuat pengumuman istimewa buat para pengguna iaitu;

  • Pelancaran Roam Like Home Plus – pelan unik yang membolehkan pengguna memanfaatkan ‘local plan’ apabila ke luar negara sama ada RM10 atau RM20 untuk 24 jam, bergantung kepada negara roaming diaktifkan. Roam Like Home dan Roam Like Home Plus kini meliputi 53 buah negara.
  • Online Banking – bakal disediakan buat pengguna Yoodo bermula penghujung Disember 2018. Ia merupakan tambahan kepada saluran pembayaran sedia ada seperti kad kredit atau debit dan PayPal.
  • Data Sharing – berdasarkan maklumbalas pengguna, Yoodo berhasrat melaksanakan data sharing pada 2019. Pengguna boleh membuat pilihan amaun data untuk dikongsikan bersama yang lain.
  • Flexi Booster – satu lagi feature yang bakal ditawarkan tahun depan. Pengguna boleh membeli booster dengan harga lebih rendah sekiranya tempoh booster telah menghampiri tempoh tamat.
Yoodo Community Meet-Up Day,

Justeru, anda sudah berdaftar dengan Yoodo?

Sememangnya flexible dan berbaloi. Yoodo Community Meet-Up Day ini juga merupakan sebahagian komitmen Yoodo dalam meraikan penghargaan dan ‘engagement’ dikalangan pengguna setia sebagai satu komuniti istimewa. 

Layari info lanjut dan terkini Yoodo di laman di bawah;

 Website: www.yoodo.com.my

Fb: facebook.com/yoodoMY

Ig: Instagram.com/yoodoMY 

Khir Khalid

Khir Khalid

Perunding pemasaran bertauliah berdaftar dengan badan profesional Institute of Marketing Malaysia. Fasilitator sosial, penulis kandungan digital dan contributor Marketing in Asia > BIODATA.

11 Comments

  1. Yerr kita pun dah jadi ahli Yoodo hehehehe best…

    1. Kan.. ya, mmg best dan berbaloi!

  2. first time dengar pasal yoodoo ni. bestnya menang Huawei P20

    1. Bolehlah try subscribe Yoodo lepas ni.. senang sebab boleh set plan bila2 masa

  3. Nanti usha perkhidmatan yodoo ni

    1. Mmg patut usha.. mudah dan sgt berbaloi

  4. yodoo ni mcm line tnet cmtu ke? huhu… bru first time dgr… mcm.menarik hehe

    1. Yoodo ni line telco Shiqin.. data tnet fleksible, boleh tukar plan bila2 masa, unlimited call dan mcm2 lagi yg kebiasaannya telco lain tiada… mmg menarik, berbaloi dan patut cuba 🙂

  5. Meriahnya aktiviti yoodoo community meet up day. Menarik pulak semua aktiviti2 tu. Dan tahniah buat para pemenang.

    1. Mmg menarik dan meriah.. seronok 🙂
      Khir Khalid recently posted…INTI Celebrates IBM ICE Day With Creative Competitions Across CampusesMy Profile

  6. jenis yg aktif n kerap gn telefon mmg patut join ni kan haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.