Rothschild dan teori konspirasi… Hari ini saya terpanggil untuk berkongsi berita
tentang satu buku yang berjudul Rothschild, Yahudi Kepercayaan Dajjal. Saya bukanlah seorang yang selalu review
buku kerana masa yang ada sekarang pun tidak mengizinkan untuk selalu
membaca buku cerita apatah lagi novel. Tetapi yang ini memang berlainan…

Agenda Rothschild Dan Konspirasi

Konspirasi Rothschild
Buku ini dibeli oleh ibu saya sewaktu menjaga bapa
yang sakit di hospital. Ia dijual di kedai buku berhampiran
kantin Hospital Sungai Buloh. Ibu saya adalah seorang pesara guru dan pernah
juga menjadi salah seorang guru kaunseling di sekolah sewaktu berkhidmat dahulu. Kini beliau menjadikan membaca sebagai salah satu
aktiviti kegemarannya. Ibu juga menjadi salah satu faktor pendorong saya minat membaca, penulisan, kesenian dan juga berkecimpung didalam segmen keusahawanan sosial.
Buku ini ditulis oleh Ibnuyaacob dan ianya sungguh membuka minda. Tambahan saya sememangnya meminati cerita-cerita tentang agenda Yahudi ini. Salah satu juga disebabkan saya pernah
mengenali seorang rakan yang mempunyai latarbelakang keluarga yang kuat dalam
kepercayaan Nasrani. Kami selalu berkongsi pandangan tentang isu keagamaan dan agenda Yahudi @ Zion.. sewaktu pengajian dulu. Kini buku ini menjelaskan segala-galanya.

Buku ini mengupas dan mendedahkan teori konspirasi
keluarga Yahudi bernama Rothschild
 serta keturunannya sehingga kini yang merancang memerintah dunia dibawah satu kuasa. Ia berdasarkan fakta sejarah
dan bukti serta kesinambungannya terhadap perkara-perkara yang berlaku kini dan dirancang berlaku masa hadapan. Segalanya telah direncanakan dan tidak
semua peristiwa besar dunia yang berlaku, terjadi dengan sendiri seperti yang
kita sangkakan.

Keluarga Besar Rothschild Dan Pengaruhnya

Konspirasi RothschildKeluarga besar Rothschild sangat
berpengaruh
 dan senantiasa berdiri dibelakang pentas dunia, mencengkam setiap
pemimpin-pemimpin dunia tunduk kepada kehendak mereka. Ini telah dibahas selama
lebih 230 tahun oleh cendiakawan Nasrani barat yang jujur dalam pendedahan
fakta. Malangnya, perbahasan dan pendedahan mendapat tekanan
diperingkat antarabangsa. Sesetengahnya telah diistihar sebagai bahan
terlarang.
Antara yang paling susah diterima akal ialah tentang
sejarah dunia ini yang dengan izin Allah, semuanya telah dirancang dan dicipta
oleh kelompok-kelompok tertentu beribu tahun lalu yang jumlah hanya beberapa ratus orang sahaja. Cerita ini berhubung rapat dengan fakta sebenar dajjal, Yakjud dan Makjuj dan langsung tiada diketengahkan oleh mana-mana media barat. Setelah melemahkan Nasrani, fasa mereka menjurus kepada peperangan yang lebih
besar terhadap Islam dengan cara yang paling halus. Semua direvolusikan oleh “The Secret Hands” dan “The
Secret World Government”
.   
Rantaian dari perkara itu, penulis mengesahkan ianya ada di dalam Al Quran dan Hadis. Sememangnya
benarlah amaran Rasulullah kepada umat melalui hadisnya namun tidak ramai yang
menyedari bahawa perkara-perkara itu ada yang telah pun berlaku berdekad-dekad
yang lalu. Kita melihat tetapi tidak nampak, nampak tetapi tidak berdaya..
wallahualam.
Sebagai seorang Muslim yang kerdil, kebenaran yang dicatatkan buku ini
sungguh menakutkan dan menjadi sebagai peringatan buat kita.
Khir Khalid

Khir Khalid

Perunding pemasaran bertauliah berdaftar dengan badan profesional Institute of Marketing Malaysia. Usahawan, penulis kandungan digital dan contributor Marketing in Asia > BIODATA.

64 Comments

  1. salam jumaat khir.. al-quran dan kehidupan seharian kita tidak dapat dipisahkan.. apa yang terdapat di dalam al-quran pasti berlaku di dalam kehidupan sebenar kita.. menabung 2kali churp2.. 😀

    1. sama-sama.. 😀

    2. Semoga sentiasa menjadi peringatan & iktibar buat kita.. aamiin. T kasih Aiza.. 🙂

  2. menarik buku ni…

    1. Mmg menarik & berinformatif.. t kasih 🙂

  3. Baca buku-buku macam ini sememangnya bagus, barulah kita celik dan sedar diri

    1. Betul tu.. menakutkan bila baca ttg kejahatan yg senantiasa menanti.. wallahualam.. mmg sedar diri..

  4. Jenis bacaan berat ni.. Nurul nk baca jenis2 mcm ni kene amik feeling dulu.. huhu

    1. Mmg berat, tetapi yg ni digayakan dengan banyak gambar2 bukti & fakta, jadi kurang terasa berat, mudah difahami & menjadi seronok nk membaca sampai habis.. 🙂

  5. memahami sesuatu melalui pembacaan adalah baik, namun bukan sembarangan orang yang mampu memahami bacaan yg berat begini…. tahniah kepada yg mampu dan berani tu….

    1. Alhamdulillah kak Ozie.. mmg berat juga, tetapi buku ni disertakan dgn banyak gambar2 ttg bukti & fakta.. jadi lebih mudah difahami & menarik utk membacanya.. 🙂

  6. agak berat buku2 camni. kena amek mood dulu baru dapat baca. kalau tak mmg tertidur memanjang hehe

    1. Mmg berat, cuma yg ni disertakan banyak gambar2 sbg buktu & fakta.. setiap gambar bnyk penjelasannya & mudah utk kita fahami.. jadi seronok utk membacanya.. 🙂

  7. Tentang teori konspirasi ni, dulu saya pernah baca buku yang bertajuk The International Jews, dikarang oleh Henry Ford, pengasas perusahaan motokar Ford. Henry Ford ni sering dianggap sebagai anti-semitik kerana banyak mengkritik gerakan Zionis.

    1. Betul tu Sylarius.. buku ni pun menyokong keterangan Henry Ford dgn bukti & fakta serta gambar2.. mmg jadi takut pulak saya.. 🙂

  8. "Sesungguhnya kamu (wahai Muhammad) benar2 akan mendapati org yg paling keras pemusuhannya terhadap org2 yg beriman ialah org2 Yahudi & org2 musyrik…" Al Maidah: 82

    1. Mudah2an sentiasa menjadi peringatan buat kita semua… aamiin.

  9. Tq. Saya pun meminati buku-buku yang berkaitan dengan Yahudi…..

    1. Mmg sedap buku ni.. ada juga yg berjudul simbol2 Yahudi dlm kehidupan, yg tu belum beli & dibaca lagi.. T kasih kembali.. 🙂

  10. macam menarik aja buku ni…thank for sharing the review of this book…
    Salam Jumaat Khir…=)

    1. Mmg menarik & berinfomatif.. Salam Jumaat juga Izan.. 🙂

  11. bagus Khir.share tentang buku ni..selama ni pun tahu tentang yahudi melalui media massa jer..tak terfikir pulak nak mencarinya melalui media cetak..kalau berkesempatan nak cari la buku tu..:)

    1. Carilah.. membacanya pun x seperti novel.. banyak gambar2 sbg bukti & fakta.. mmg seronok.. t kasih Sura.. 🙂

  12. bagus jgk bila baca buku mcm ni. dpt tmbh pengetahuan. lagipun skrg ramai orang tak alert bab macam ni

    1. Betul tu Licha, mmg bnyk yg kita belum tahu.. wallahualam…

  13. bila saudara khir menetengahkan serba sedikit isi buku tu, rasa gerun lak..
    aah kan, utk memahami sesebuah buku kena ade masa yg baik
    yumida klo baca novel, cepat jer tgn ni nak menyambar..hihi

    1. Betul tu Yumida.. tambahan pula buku ni bnyk mengetengahkan gambar2 bukti & fakta didlmnya.. mmg jadi takut bila baca.. 😀

  14. minat aku terhadap benda2 macam nie sebenarnya boleh tahan gak laa..nanti insyallah aku try cari kat kedai buku kalau ade..macam best jer…

    Regards,
    -Strider-

    1. Mmg best.. ceritanya berserta bnyk gambar2 sbg bukti & fakta.. jalan ceritanya pun mudah difahami. Mmg best Strider.. 🙂

    2. tq bro sbb suggest..aku rasa kat major bookstore mesti ade jual..

    3. rasanya pasti ada.. tanya je terus di kaunter, klu ada mesti mereka tau.. 🙂

  15. tak ramai yang berupaya untuk membaca bahan bacaan seperti ini.. ilmu yg dpt membuka minda pembaca..

    1. Mmg betul tu Hafiza.. cuma buku ini disertakan banyak gambar2 didlmnya & mudah difahami pembaca.. mmg membuka minda.. 🙂

  16. tetiba teringat satu buku dari dr.azizan yang belum dibaca…

    1. wah bagus tu, rugi klu x baca.. sy pun kurang dpt membaca buku2 cerita skrng ni, cuma yg ni melekat nk baca pulak.. 🙂

  17. rasanya pernah nampak buku ni. kawan saya punya..

    1. Klu boleh dipinjam, bacalah jika kesempatan.. mmg bnyk yg dipelajari ttg dunia & kita.. 🙂

  18. Thanks for sharing khir..nanti kita kongsikan kisah-kisah yahudi yang kita baca k..

    1. Bagus juga mcm tu.. thanks juga Raudzah.. 🙂

  19. wah best la buku ni… deno ingat nanti nak cari la… 🙂

    deno pun suka juga baca buku macam ni.. pernah juga terbaca buku tentang pokok yahudi ..sebenarnya banyak yahudi selitkan pokok tu dalam movies dan katun.. apa ek nama pokok tu dah lupa dah… eh, terlari komen lak.. hehe

    1. Pokok Gharqad.. ada juga yg mengatakan ia dari jenis pokok Ru.. pokok ini mmg banyak ditanam di Israel.. takut juga Yahudi ni ye, dah bersedia dari semua aspek. Itu juga menunjukkan Yahudi ni mmg berpegang teguh & percaya kpd kitab mereka, melebihi sesetengah kita terhadap Al Quran.. wallahualam.. 🙂

    2. haaa.. betul2.. sebenarnya yahudi ni takut kan dengan org islam

  20. Assalammualaikum…khir,

    insaallah kalau jumpa buku nie boleh beli…

    mselim3

    1. Waalaikummussalam Mselim3… mmg sedap dibaca.. t kasih.. 🙂

  21. Sangat menarik dan menggerunkan walau pun belum membacanya..Tqvm atas perkongsian ini..

    1. Mudah2an menjadi peringatan buat kita semua.. T kasih kembali.. 🙂

  22. salam jumaat bro. buku, mcm menarik je. kena baca ni biar celik sikit pemikiran ni

    1. Mmg best & bnyk gambar2 didlmnya.. Salam Jumaat juga mawardi.. 🙂

  23. wah buku ini, acik pernah baca sedikit tapi tak baca habis , tapi Al quran merangkumi segalanya yakin dan percaya 🙂

    1. Mmg betul tu Acik.. ttp berpegang kpd Al Quran.. semuanya mmg benar.. 🙂

  24. wah..buku yg menarik..tentu banyak informasi dan ilmu yg kita dpt setelah membacanya…inshaAllah nak cari juga..tq khir..

    1. Bnyk gmbr2 didlm yg buatnya lebih menarik utk dibaca.. tq juga Kathy.. 🙂

  25. Mmg betul tu Vee.. mudah2an lebih jelas ttg apa yg patut kita ketahui.. 🙂

  26. InsyaAllah, nak cuba cari jugak buku ni satu hari ni. 'sgt menggerunkan' saya takut nak baca tapi dlm masa yg sama teringin nk baca berkaitan benda ni n teori konspirasi ni

    1. Mudah2an menjadi renungan peringatan utk kita sentiasa dekat kpdNya, in shaa Allah.. 🙂

  27. Waahh… menarik.. InsyaAllah kalau jumpa akan beli satu.. 🙂

    1. Mmg seronok dibaca.. terbuka fikiran.. 🙂

  28. nice sharing 🙂

  29. Saya tak pernah baca lagi. Itulah satu kelebihan membaca dan berkongsi. Maklumat itu dapat dicambahkan lagi

    1. Mmg betul tu cikgu Helmi.. mudah2an membawa kebaikan bersama.. t kasih.

  30. Alhamdulillah…got the book already 🙂

  31. Banyak membaca banyaklah ilmu kita dapat…

  32. Malah, secara faktanya, Rothschild merupakan perancang utama untuk mencetuskan perang dunia I dan II demi cita-cita merampas tanah Palestin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.