Intervensi Parol Negeri Sembilan
Program Intervensi Parol Negeri Sembilan – Pada Isnin 17 Februari 2014, saya telah menyampaikan ceramah motivasi dan kesedaran kepada Orang Di Parol (ODP) di Pejabat Parol dan Perkhidmatan Komuniti Daerah Seremban, Negeri Sembilan.

Ia merupakan program intervensi dan motivasi ODP dibawah Parol dan Perkhidmatan Komuniti Negeri Sembilan yang mengumpulkan ODP dari tiga daerah iaitu Seremban, Tampin dan Jempol. Melalui program ini, peserta diberi pendedahan berdasarkan perkongsian pandangan dan pengalaman agar mereka terus bersemangat untuk mencapai matlamat yang lebih baik dalam membina kehidupan.

Parol Dan Perkhidmatan Komuniti Seremban, Jabatan Penjara Malaysia
Pejabat Parol Daerah Seremban, Negeri Sembilan

Intervensi ODP Parol Negeri Sembilan

Peserta juga diberi pencerahan tentang nilai kebebasan serta peranan dan tanggungjawab dalam menjaga amanah dan kepercayaan yang diperolehi. Selain itu, tujuan Parol sebagai tapak sokongan koreksional, intervensi dan motivasi juga turut diperjelaskan kepada peserta agar mereka dapat memahami dan memanfaatkan peluang yang ada ke jalan yang diredhai.
Program intervensi dan motivasi Parol Negeri Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia.
Program motivasi dan intervensi Parol N. Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia.
Saya juga bersyukur kerana dapat mengenali beberapa ahli pengkaji sosial berkaitan kaunseling dan psikologi yang didatangkan dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Ia bertujuan untuk memperolehi maklumat sahih dalam mengenalpasti punca permasalahan sosial dari akar umbi untuk ditangani dengan lebih berkesan dari masa ke semasa.

Gambar Kenangan Parol Negeri Sembilan

Program intervensi dan motivasi Parol N Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia - Pengkajian Sosial Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
Program intervensi dan motivasi Parol N Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia - Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).
Program intervensi dan motivasi Parol N Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia - Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

Penghargaan Kepada Parol Negeri Sembilan.

Sekalung penghargaan kepada Parol dan Perkhidmatan Komuniti Negeri Sembilan diatas kepercayaan yang diberikan untuk saya turut membantu demi kebaikan bersama. Semoga segala komitmen yang dilaksanakan dapat
mencapai matlamat sepenuhnya ke arah pembentukan masyarakat yang sejahtera… aamiin.

Artikel lain yang berkaitan
Salam Hormat, Salam Berkat.

65 Thoughts to “Program Intervensi Parol Negeri Sembilan”

  1. Avatarikhwan yusuff

    tahniah En.khir..satu bakti yg tinggi nilainya..:)))

    1. In shaa Allah.. t kasih Ikhwan.. 🙂

  2. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

    tahniah khir.. semoga perkongsian itu dapat mencapai matlamat yang telah ditetapkan iaitu demi kesejahteraan bersama.. churp2,churp2, ikea..

    1. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

      sama-sama khir.. 3kali free-choice.. tak nak klik burung biru.. hehe..

    2. In shaa Allah.. aamiin.. t kasih Aiza.. 🙂

    3. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

      salam hujung minggu khir.. ikea,inti,free choice..

  3. Avataracik idah

    Tahniah kepada Parol dan Perkhidmatan Komuniti Negeri Sembilan dan juga Encik Khir kita… 😀

    1. Alhamdulillah… T kasih acik idah.. 🙂

  4. AvatarSylarius Yusof

    Good job bro! Tahniah!

    Untung kalau dapat join aktiviti perkongsian ilmu ni 🙂

    1. Manalah tau ada peluang nanti, in shaa Allah.. t kasih Sylarius Yusof.. 🙂

  5. salam en.khir..byk pengalamn yg kita dpr timba sepanjang di sana kan..berbakti satu amalan yg mulia

    1. Wkmmsslm Asha.. in shaa Allah.. mudah2an berguna & bersama2 beroleh berkat.. t kasih.. 🙂

  6. AvatarNurul Hidayah

    Tahniah Khir.. Nurul doakan semoga terus sukses.. Aamiin.

    1. Alhamdulillah.. aamiin.. t kasih Nurul.. 🙂

  7. tahniah khir..berkongsi ilmu & dapat ilmu lagi..

    1. Mmg begitulah harapannya.. t kasih Mar.. 🙂

  8. AvatarVee Sandi

    Bila melakukan berlandaskan kebaikan bersama , insha Allah dipermudahkan jalannya .

    1. Betul tu.. alhamdulillah.. t kasih Vee.. 🙂

  9. AvatarYumida Huda

    wah bagusnye..program yg memberi manfaat.

    1. Mudah2an membawa kebaikan bersama semua.. t kasih Yumida.. 🙂

  10. menyampaikan ilu yang ada 🙂

    1. Mudah2an membawa kebaikan semua.. in shaa Allah.. T kasih Ma.. 🙂

  11. salam tuan, untung laa orang orang kat situ sebab dapat melakukan aktiviti knowledge sharing session..aku percaya in line of your duty ini benda2 macam nie merupakan satu elemen yang penting dalam membentuk bekas banduan/banduan untuk menjadi insan yang lebih berkualiti kelak…menabung visa sini..

    Regards,
    -Strider-

    1. Waalaikummussalam.. sememangnya itulah yg diharapkan.. mudah2an membawa kebaikan bersama semua.. aamiin. T kasih Strider.. 🙂

  12. Avataratien zuraidah

    All the best khir

  13. AvatarAnonymous

    Sharing is caring.
    Gud job khir..

    1. Alhamdulillah.. t kasih Kathy.. 🙂

  14. wahh..tahniah bro khir..semoga terus berjaya ya..

    1. Alhamdulillah.. t kasih Niesa.. 🙂

  15. Tahniah. Boleh jadi penceramah motivasi lepas ni.

    1. Alhamdulillah.. t kasih Fiza.. 🙂

  16. Tahniah… Moga terus sukses mnyumbang bakti.dlm.msyrakat..

    1. In shaa Allah.. t kasih pn Maria.. 🙂

  17. waa.. hebat khirkhalid kita ni.. boleh bagi ceramah motivasi.. hehe

    1. Hehee.. alhamdulillah Pha Is.. t kasih.. 🙂

  18. Assalammualaikum w.k.t, tahniah bro khir.. alhamdulilah dapat ilmu baru , semoga dipermudahkan urusan

    1. Alhamdulillah.. t kasih Acik.. 🙂

  19. amin..amin..
    sharing is caring..
    teruskan usaha bro khir…
    smoga dpermudahkan..

    1. Aamiin.. t kasih bro Sobri.. 🙂

  20. Semoga program berjaya mencapai matlamatnya. Insyaallah…jika berkongsi kebaikan, kebaikan juga buat anda…amiin.

    1. In shaa Allah.. t kasih BM.. 🙂

  21. Assalamualaikum khir. alhamdullilah. bagus share ilmu begini. hehee semoga terus sukses dalam kerjaya ya ~~~

    1. Waalaikummussalam.. semoga bersama kita semua beroleh kejayaan… aamiin.. t kasih Sheila.. 🙂

  22. AvatarRDZ Z

    Well done Khir..tumpang gembira dengan program-program macam ni..semoga terus berbakti k!!!

    1. Alhamdulillah.. t kasih Raudzah.. 🙂

  23. AvatarRDZ Z

    zwinky.com for you…ini bukan nuff kan…

    1. a ah.. h12.. nuff asyik burung biru je, saja tambah2 hehee.. T kasih Raudzah.. 🙂

    1. Alhamdulillah.. t kasih Haslinda.. 🙂

  24. AvatarLynn Munir

    Tahniah Khir, sentiasa padat dan hebat dengan aktiviti kesedaran dan kemasyarakatan.

    1. Alhamdulillah.. t kasih kak Lynn.. 🙂

  25. Satu aktiviti kesedaran dan sosialiti yang bermanfaat. Tahniah, Tuan Khir.

    1. Alhamdulillah.. t kasih cikgu Helmi.. 🙂

  26. AvatarEshamz Halim

    Tahniah saudara Khir, satu lagi usaha yang mulia…. program yang berguna kepada masyarakat… 😀

    1. Alhamdulillah… mudah2an bermanfaat, in shaa Allah.. t kasih saudara Sham.. 🙂

  27. AvatarAkeyla Azmi

    wah wah wah piwittt hehehehhehe 😀

  28. Avatarzahar

    salute En Khir, bagi ceramah.. terbaik!

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.