Intervensi Parol Negeri SembilanPortfolio 

Program Intervensi Parol Negeri Sembilan

Program Intervensi Parol Negeri Sembilan – Pada Isnin 17 Februari 2014, saya telah menyampaikan ceramah motivasi dan kesedaran kepada Orang Di Parol (ODP) di Pejabat Parol dan Perkhidmatan Komuniti Daerah Seremban, Negeri Sembilan.

Ia merupakan program intervensi dan motivasi ODP dibawah Parol dan Perkhidmatan Komuniti Negeri Sembilan yang mengumpulkan ODP dari tiga daerah iaitu Seremban, Tampin dan Jempol. Melalui program ini, peserta diberi pendedahan berdasarkan perkongsian pandangan dan pengalaman agar mereka terus bersemangat untuk mencapai matlamat yang lebih baik dalam membina kehidupan.

Parol Dan Perkhidmatan Komuniti Seremban, Jabatan Penjara Malaysia
Pejabat Parol Daerah Seremban, Negeri Sembilan

Intervensi ODP Parol Negeri Sembilan

Peserta juga diberi pencerahan tentang nilai kebebasan serta peranan dan tanggungjawab dalam menjaga amanah dan kepercayaan yang diperolehi. Selain itu, tujuan Parol sebagai tapak sokongan koreksional, intervensi dan motivasi juga turut diperjelaskan kepada peserta agar mereka dapat memahami dan memanfaatkan peluang yang ada ke jalan yang diredhai.
Program intervensi dan motivasi Parol Negeri Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia.
Program motivasi dan intervensi Parol N. Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia.
Saya juga bersyukur kerana dapat mengenali beberapa ahli pengkaji sosial berkaitan kaunseling dan psikologi yang didatangkan dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Ia bertujuan untuk memperolehi maklumat sahih dalam mengenalpasti punca permasalahan sosial dari akar umbi untuk ditangani dengan lebih berkesan dari masa ke semasa.

Gambar Kenangan Parol Negeri Sembilan

Program intervensi dan motivasi Parol N Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia - Pengkajian Sosial Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
Program intervensi dan motivasi Parol N Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia - Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).
Program intervensi dan motivasi Parol N Sembilan, Jabatan Penjara Malaysia - Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

Penghargaan Kepada Parol Negeri Sembilan.

Sekalung penghargaan kepada Parol dan Perkhidmatan Komuniti Negeri Sembilan diatas kepercayaan yang diberikan untuk saya turut membantu demi kebaikan bersama. Semoga segala komitmen yang dilaksanakan dapat
mencapai matlamat sepenuhnya ke arah pembentukan masyarakat yang sejahtera… aamiin.

Artikel lain yang berkaitan
Salam Hormat, Salam Berkat.

Related posts

65 Thoughts to “Program Intervensi Parol Negeri Sembilan”

  1. tahniah En.khir..satu bakti yg tinggi nilainya..:)))

    1. In shaa Allah.. t kasih Ikhwan.. 🙂

  2. salam en.khir..byk pengalamn yg kita dpr timba sepanjang di sana kan..berbakti satu amalan yg mulia

    1. Wkmmsslm Asha.. in shaa Allah.. mudah2an berguna & bersama2 beroleh berkat.. t kasih.. 🙂

  3. tahniah khir..berkongsi ilmu & dapat ilmu lagi..

    1. Mmg begitulah harapannya.. t kasih Mar.. 🙂

  4. tahniah khir.. semoga perkongsian itu dapat mencapai matlamat yang telah ditetapkan iaitu demi kesejahteraan bersama.. churp2,churp2, ikea..

    1. In shaa Allah.. aamiin.. t kasih Aiza.. 🙂

    2. sama-sama khir.. 3kali free-choice.. tak nak klik burung biru.. hehe..

    3. salam hujung minggu khir.. ikea,inti,free choice..

  5. menyampaikan ilu yang ada 🙂

    1. Mudah2an membawa kebaikan semua.. in shaa Allah.. T kasih Ma.. 🙂

  6. salam tuan, untung laa orang orang kat situ sebab dapat melakukan aktiviti knowledge sharing session..aku percaya in line of your duty ini benda2 macam nie merupakan satu elemen yang penting dalam membentuk bekas banduan/banduan untuk menjadi insan yang lebih berkualiti kelak…menabung visa sini..

    Regards,
    -Strider-

    1. Waalaikummussalam.. sememangnya itulah yg diharapkan.. mudah2an membawa kebaikan bersama semua.. aamiin. T kasih Strider.. 🙂

  7. AvatarAnonymous

    Sharing is caring.
    Gud job khir..

    1. Alhamdulillah.. t kasih Kathy.. 🙂

  8. Tahniah kepada Parol dan Perkhidmatan Komuniti Negeri Sembilan dan juga Encik Khir kita… 😀

    1. Alhamdulillah… T kasih acik idah.. 🙂

  9. wahh..tahniah bro khir..semoga terus berjaya ya..

    1. Alhamdulillah.. t kasih Niesa.. 🙂

  10. Tahniah. Boleh jadi penceramah motivasi lepas ni.

    1. Alhamdulillah.. t kasih Fiza.. 🙂

  11. Tahniah… Moga terus sukses mnyumbang bakti.dlm.msyrakat..

    1. In shaa Allah.. t kasih pn Maria.. 🙂

  12. Good job bro! Tahniah!

    Untung kalau dapat join aktiviti perkongsian ilmu ni 🙂

    1. Manalah tau ada peluang nanti, in shaa Allah.. t kasih Sylarius Yusof.. 🙂

  13. waa.. hebat khirkhalid kita ni.. boleh bagi ceramah motivasi.. hehe

    1. Hehee.. alhamdulillah Pha Is.. t kasih.. 🙂

  14. Tahniah Khir.. Nurul doakan semoga terus sukses.. Aamiin.

    1. Alhamdulillah.. aamiin.. t kasih Nurul.. 🙂

  15. Assalammualaikum w.k.t, tahniah bro khir.. alhamdulilah dapat ilmu baru , semoga dipermudahkan urusan

    1. Alhamdulillah.. t kasih Acik.. 🙂

  16. Bila melakukan berlandaskan kebaikan bersama , insha Allah dipermudahkan jalannya .

    1. Betul tu.. alhamdulillah.. t kasih Vee.. 🙂

  17. wah bagusnye..program yg memberi manfaat.

    1. Mudah2an membawa kebaikan bersama semua.. t kasih Yumida.. 🙂

  18. amin..amin..
    sharing is caring..
    teruskan usaha bro khir…
    smoga dpermudahkan..

    1. Aamiin.. t kasih bro Sobri.. 🙂

  19. Semoga program berjaya mencapai matlamatnya. Insyaallah…jika berkongsi kebaikan, kebaikan juga buat anda…amiin.

    1. In shaa Allah.. t kasih BM.. 🙂

  20. Assalamualaikum khir. alhamdullilah. bagus share ilmu begini. hehee semoga terus sukses dalam kerjaya ya ~~~

    1. Waalaikummussalam.. semoga bersama kita semua beroleh kejayaan… aamiin.. t kasih Sheila.. 🙂

    1. Alhamdulillah.. t kasih Haslinda.. 🙂

  21. Well done Khir..tumpang gembira dengan program-program macam ni..semoga terus berbakti k!!!

    1. Alhamdulillah.. t kasih Raudzah.. 🙂

  22. zwinky.com for you…ini bukan nuff kan…

    1. a ah.. h12.. nuff asyik burung biru je, saja tambah2 hehee.. T kasih Raudzah.. 🙂

  23. Satu aktiviti kesedaran dan sosialiti yang bermanfaat. Tahniah, Tuan Khir.

    1. Alhamdulillah.. t kasih cikgu Helmi.. 🙂

  24. Tahniah Khir, sentiasa padat dan hebat dengan aktiviti kesedaran dan kemasyarakatan.

    1. Alhamdulillah.. t kasih kak Lynn.. 🙂

  25. Tahniah saudara Khir, satu lagi usaha yang mulia…. program yang berguna kepada masyarakat… 😀

    1. Alhamdulillah… mudah2an bermanfaat, in shaa Allah.. t kasih saudara Sham.. 🙂

  26. wah wah wah piwittt hehehehhehe 😀

  27. salute En Khir, bagi ceramah.. terbaik!

Leave a Comment

CommentLuv badge