Kenangan Sepetang Bersama Blogger 2014

Sepetang Bersama Blogger & Yeos – SBB2014, pastinya sudah diketahui kebanyakan blogger-blogger di tanah air
kita. Alhamdulillah… aku berpeluang menghadiri majlis perjumpaan mega blogger
Asia Tenggara
ini yang berlangsung di Saloma Bistro, Jalan Ampang pada 8 March 2014.

Sepetang Bersama Blogger 2014

Ia adalah acara perjumpaan blogger yang pertama kali
aku sertai sepanjang berkecimpung dalam dunia berblog
. Aku bersyukur kerana
dapat menimba ilmu melalui perkongsian dari blogger-blogger berpengalaman disamping
berpeluang menambah kenalan dan mengeratkan jaringan silaturrahim sesama
blogger di Malaysia ini.

Tidak kurang juga, hadiah-hadiah yang ditawarkan
sepanjang majlis pun cukup menyengat! Phewww… Ipad Mini, Iphone 5s dan
bermacam-macam lagi… tapi sayang… satu ‘lucky draw’ pun tak mengena kat aku
huhu..

Gambar Majlis Sepetang Bersama Blogger Dan Yeos 2014

Di sini, aku abadikan beberapa gambar sepanjang majlis Sepetang Bersama Blogger Dan Yeos 2014 sebagai penghargaan dan kenangan…

Team Denaihati bersama duta produk Ephyra (Norman & Memey)
Blogger terhebat Malaya - Sepetang Bersama Blogger 2014
Kenangan bersama blogger-blogger terhebat Malaya
Pengasas Denaihati Sepetang Bersama Blogger 2014
Teruja dapat bergambar & bersalaman dengan pengasas Denaihati – Tuan Haji Amir Hassan
Hasrul Hassan, Sepetang Bersama Blogger 2014
Kenangan bersama Sifu Blogspot – hasrulhassan.com
Aku Penghibur - Sepetang Bersama Blogger 2014
Selfie bersama Acik – blogger ‘Lifestyle blog’ terbaik Malaysia MSMW 2014 – akupenghibur.com … yeah!
Blogger shakiddo.com - Sepetang Bersama Blogger 2014
Bro Kid – blogger shakiddo.com
Blogger Nurmisnan -  Sepetang Bersama Blogger 2014
Blogger Nurmisnan – kongsibersamanora.blogspot.com
Blogger Mawardi Yunus - Sepetang Bersama Blogger 2014
Blogger mawardiyunus.com
Sepetang Bersama Blogger 2014
Suami isteri blogger ni… shamphotography.com & vitamin4kesihatan.com
Semangat ber’selfie’ jugak aku ni eh.. hohoho.. 😀 😀
Meja kami.. no 25…
Kalau nak diikutkan, ramai yang aku tak sempat nak
bergambar. Nak berborak pun rasa macam tak cukup mulut nak bercakap. Maklumlah…
300 orang blogger tu bro. Memang tak terkejar semuanya. Ampun dan maaf
sekiranya ada sesiapa yang tersinggung atau tak berkesempatan untuk bersua.

Penghargaan Sepetang Bersama Blogger Dan Yeos 2014

Kesempatan ini juga aku ucapkan penghargaan dan tahniah kepada team
Denaihati Network diatas penganjuran majlis gilang gemilang Sepetang Bersama Blogger Dan Yeos 2014 yang cukup meriah
dan penuh dengan kenangan manis ini
. Semoga hubungan persaudaraan dan
persahabatan yang kita jalinkan ini terus berkekalan dengan sepenuh keberkatan Allah swt… aamiin.

In shaa Allah.. tahun depan aku join lagi eh… J J
Salam Hormat, Salam Berkat.
Khir Khalid

Related posts

118 Thoughts to “Kenangan Sepetang Bersama Blogger 2014”

  1. AvatarMardiah Diana

    Assalamualaikum dan salam singgah ahad Khir…wahh bestnya dapat pergi ke SBB2014…bertuah dapat bersua muka dengan blogger otai di sana…InsyAllah nak pergi juga satu hari nanti..

    1. Waalaikummussalam.. alhamdulillah.. mmg seronok. In shaa Allah, tahun depan dpt berjumpa & menambah lagi jaringan ukhuwah ye… 🙂

  2. AvatarAkeyla Azmi

    Amboiiiii selfie huhuhu.
    Bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa huhuhuhu
    😀 😀 cant wait nak joinnnn later hohohoho

    1. Test2 selfie… seronok pulak hehee.. next year joinlah qila.. 😀

  3. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

    wah.. memang meriah SBB2014.. semuanya otai-otai belaka.. semoga khir terus success.. menabung 2visa, 1inti, 3h12.. 😀

    1. Alhamdulillah… mmg meriah & menyeronokkan.. suspen2 gitu sbb kebanyakkannya tak pernah berjumpa di alam nyata hahaa.. t kasih Aiza.. 😀

    2. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

      aiza je yang tak pernah menyertai aktiviti bersama blogger.. menabung 1visa, 2churp2, 3 h12..

  4. AvatarMuhammad Taufiq

    bestnya 🙂

    awksweetgitu.blogspot.com 🙂

    1. Alhamdulillah.. mmg best.. T kasih Taufiq.. 🙂

  5. AvatarHuny eda

    ramainya yang join,,saya tak ada kesempatan nak join lagi..huhu

    1. In shaa Allah.. ada peluang nnti bolehlah join eda.. 🙂

  6. AvatarRDZ Z

    Happening.. Tahniah kepada pihak penganjor & tahniah juga untuk Khir coz terlibat sama memeriahkan event. Semoga ukhwah berkekalan..

    1. Alhamdulillah… semoga ukhwah terus berkekalan & diberkati… aamiin..

  7. AvatarRDZ Z

    CANON & Line Shopping for the weekend!!!

    1. Thanks Raudzah… happy weekend.. 😀

  8. AvatarEshamz Halim

    Salam Bro Khir, dah berjumpa dan borak2 ni baru ler leh panggil "Bro"…mesra sket kan….ahhahahahaha…. seronok jugak dapat berjumpa dengan geng2 blogger yang lain… Tahniah juga kepada penganjur yang telah menjayakan event SSB ni… bila dah berjumpa face 2 face dengan bro Khir ni lagi rancak boraknya…. terima kasih juga kerana banyak letak gambar kitaorg kat entri ni… kitaorg pon lom download lg gambar smlm…hihihihihi.. tp tu xde rezeki lak nak menang hadiah smlm kan?… tahniah kepada pemenang2… 😀 😀

    1. Yesss bro Sham hahaa… mmg seronok dpt berborak & berkenal-kenalan.. Tak pelah hadiah tu & kpd yg menang, Tahniah diucapkan… Semoga silaturrahim yg terjalin membawa kebaikan & keberkatan yg berpanjangan… aamiin.. 😀

    2. Waalaikummussalam.. maaf, lupa jawab salam.. 😀

  9. Avataratien zuraidah

    Wah..khir pun pergi ye.kalau saya mmg x kn dpt peluang nk pergi..terbatas sbgai seorng isteri.lg pun saya pemalu orngnya..rasa segan menebal dlm diri..hihii..apa pun mesti best kn.x sangka khir suke jugak berselfie..hihii..

    1. Alhamdulillah Atien… lain kali klu ada ajaklah suami sekali, pasti lagi meriah. Acara mcm ni mmg suspen sbb ramai yg tak pernah bersua muka di alam nyata.. mmg ada malu juga hehee… bab selfie tu, jadi syok pulak bila kat situ hahaa.. 😀

  10. AvatarVee Sandi

    wah ! ramai peminat tuh … thn depan , sabar , sabar …

    1. Relax2.. tahun depan jngn tak join.. mmg best Vee.. 😀 😀

  11. Seronoknya dpt berjumpa rakan2 blogger..semoga terus suksess Khir..salam hujung minggu..

    1. Alhamdulillah.. semoga bersama kita semua terus sukses Fidah… salam hujung minggu juga.. 🙂

  12. Alhamdulillah sempat juga bertemu abg khir smlm. Memang happening event sbb2014, semoga tahun depan kita jumpa lgi 🙂

    1. Alhamdulillah… dpt juga berjumpa ye.. cuma tak sempat nak bergambar je. Maaf tak dpt nak berborak panjang kenit.. baru nak berborak.. borak sana, borak sini, pusing sana sini.. dah tak de org yg mula2 kita berborak hahaa.. ramai yg mcm jadi mcm tu semalam.. 😀 😀
      Apa pun seronok dpt berjumpa kenit & In shaa Allah, tahun depan berjumpa lagi ye.. 🙂

  13. Tahniah berpeluang menghadiri SBB2014. Mesti meriah habis kat sana. Tak berpeluang untuk ke sana. Next yeat mungkin menang lucky draw agaknya. haha

    1. Hahaa.. Alhamdulillah Bahrain.. In shaa Allah, mudah2an tahun depan dpt berjumpa.. klu Bahrain dtg mesti bertuah punyalah.. dgn saya2 sekali bertuah.. 😀 😀

  14. Zumal singgah sini, SBB semalam cukup hebat 😉

    1. Mmg hebat.. t kasih sudi singgah saudara Ahmad Zu.. salam ukhuwah ye.. 🙂

    2. Salam ukhwah juga dari zumal 🙂

  15. Tahniah… Insyallah ada rezeki kita jumpa ….

    1. In shaa Allah.. bro Khai.. seronok juga klu dpt berjumpa.. 🙂

  16. salam khir…oooo khir pergi…mesti seronok berjumpa dan berkongsi ilmu dengan para blogger

    1. Alhamdulillah… mmg seronok.. dpt ilmu & berkenal-kenalan juga Noe.. 🙂

  17. Salam Khir,
    Melihat gambar2 sudah cukup menggambarkan keseronokan dan kemeriahan SBB2014 ni. Satu event yg pastinya membawa seribu kenangan dan pengalaman terindah. Semoga matlamat dan objektif tercapai… Tahniah juga kpd penganjur. Tahun depan…insyaAllah bertemu kembali, jika di izin Allah.

    1. Mula-mula terfikir juga, bila BM sertai program ni dan terjumpa pula dengan Tuan Khir bergambar. Selepas tu, Tuan Khir kongskan di blog, pasti terpampang wajah kacak BM ni. Seperti beberapa orang blogger yang hanya mempamerkan sebelah muka sahaja di blog mereka. Hehehe… gurau je BM jangan marah ya. Nanti nak mandi tak ada air.

    2. Waalaikummussalam… mmg meriah.. kenangan yg manis. In shaa Allah.. ada peluang dpt bertemu & kenal2 dgn BM juga nanti.. 🙂 🙂

    3. Cikgu Helmi… Klu saya mmg akan masukkan di blog je.. lebih2 lagi klu blogger yg misteri ni hahaa..
      Tak de lah.. klu taknak masukkan, boleh je cakap… saya tak de hal punya… faham & ok je.. klu kenak & bergambar pun biarlah menjadi rahsia bersama… 😀 😀

    4. … kenal… typo pulak.. 😀

  18. AvatarMohd Shubhi

    nampaknya nak kena pergi joint jugak kalau diadakan sekali lagi.

    1. Join jngn tak join.. boleh kenal2 merapatkan lagi ukhuwah sesama blogger ni.. 😀

  19. Wah… Meriah.. Sy memerhati je dr jauh org dok update kt fb… Huhu.. Teringin, tapi komitmen sbg isteri dan ibu lagi tinggi kn.. 🙂

    1. Betul tu pn Maria.. tak pe, in shaa Allah.. klu tahun depan adjustlah dgn en somi siap2 pergi sama2.. 🙂

  20. Tahniah kepada pihak penganjur yang dapat menjayakan aktiviti yang besar sebegini untuk blogger semua.

    1. Tahniah… terbaik!!.. 🙂

  21. 🙂 TERBAIK .. XSEMPAT NK BERGMBOR NGN BLOGGER KHIR

    1. Alamak.. klu tak boleh tambah2 koleksi gambar & kenalan.. ramai yg saya baru kenal, kdg2 tak perasan yg mana satu huhu… salam ukhuwah Dedeq.. T kasih.. 🙂 🙂

  22. nak merajuk jugalah…. takda gambar mia kat dalam ni…. hehehe.. jumpa tapi tak sempat nak bergambar huhuhuhu…

    1. Hahaa… adoi… blogger top mcm Mia ni mmg ramai sgt org nak bergambar.. Tak pelah.. dpt bersua & bertegur sapa pun kira satu penghargaan buat saya.. lain kali klu ada peluang mmg kena snap gmbr dgn Mia ni.. 😀 😀

  23. seronok juga ada event gini ye
    kalau saya tak berkesempatan nak join rasanya
    maklumlah bila dah jadi isteri dan mama ni, keluarga sentiasa diutamakan =)

    1. Alhamdulillah… mmg seronok… klu ada event lagi nnti, adjustlah dgn abg suami ajak dtg sama yana.. pasti lagi seronok.. 😀 😀

  24. AvatarKiD

    eh eh eh… abang khir yang hensem dah main selfie..!!!! thanks kerana datang bro!! blogger unite and gather together-gether..!!! =)

    1. Hehee.. terpengaruh juga akhirnya.. seronok juga berselfie ni.. 😀 😀
      Semoga terus berjaya semuanya.. aamiin.. 🙂

  25. Salam Ukhwah. Sbb 2014 Terbaik.

    1. Mmg terbaik… T kasih sudi singgah Lobam.. salam ukhwah ye.. 🙂 🙂

  26. yeah dapat selfie dengan bro khir..happy dapat jumpa ^_^

    1. Alhamdulillah Acik.. in shaa Allah, dpt berjumpa lagi di lain masa & semoga ukhwah berkekalan dgn sepenuh keberkatan.. 🙂 🙂

    2. amin ya Allah mudah-mudahan

  27. Samalah kita..tak menang apa2 tp takpa… ilmu dan kenalan baru dari kalangan blogger kita dapat…. Alhamdulillah…

    1. Betul tu Ieta.. Ilmu dapat & tak menang tangan nak bersalam dgn kenalan menjalin silaturrahim kan.. alhamdulillah.. Maaf juga ye sbb tak kesempatan berjumpa Ieta walaupun ada dlm satu dewan… Semoga ukhwah membawa keberkatan.. 🙂

  28. nice to meet u bro khir..mintak izin copy pic ok kn? td dh bgtau..hahaha http://hazwanhairy.com

    1. Nice to meet you too bro Hazwan.. boleh2.. no problemo.. Salam ukhwah ye.. 🙂

  29. AvatarIncik Zarif

    ramainyeee… meriah plak tu.. hehehehe

    1. Mmg ramai.. tak sempat nk kenal2 semua dlm waktu 'sepetang' tu hehee.. T kasih Incik Zarif.. 😀

  30. AvatarMohd Selim Zainal

    Assalammualaikum…khir,

    dapat tgk gambar khir kat blog achik tadi..tu yg terjah ke mari pulak.. wah.. best nyer.. Insaallah ader rezeki kita jumpa khir… jumpa kat blog aje. kena bertentang mata gak nie..

    mselim3

    1. Waalaikummussalam MSelim3;
      Betul tu.. ada rezeki lain kita jumpa eh.. seronok dpt berjumpa mcm ni… 😀 😀

  31. AvatarCheq Eem

    akhirnya dapat juga berjumpa dengan khir hari tu… memang seronok dapat borak secara live.. selalu asik berbalas komen di alam maya.. hehe.. sama lah kita, satu 'lucky' pun tak dapat.. tapi berjumpa dengan rakan-rakan menag 'priceless' .. insya-allah kalau ada mana-mana program anjuran blogger boleh berjumpa lagi.. 🙂

    1. Mmg 'priceless'… yg best tu, bila berborak dah mcm bnyk kali jumpa pulak.. walhal baru first time jumpa hahaa.. itulah hebatnya berblogging ni ye.. In shaa Allah, pasti akan jumpa lagi.. 😀

  32. kemenangan tu no dua bila dapat berjumpa dengan blogger2 yang selalu singgah di blog kita..menjadi rakan yang baik di blog akhirnya bersua muka ..Alhamdulillah..moga ukhwah yang dibina akan berkekalan..Tekadkan diri untuk join tahun depan..insyallah…

    1. Mmg betul tu Aida.. alhamdulillah, seronok dpt merapatkan ukhuwah.. jomlah pakat2 join tahun depan, pasti lagi bertambah meriah nnti.. 🙂

  33. Sepetang yang meriah dan penuh pengisian ilmu dan jalinan ukhwah. 🙂

    1. Alhamdulillah kak Mas.. mmg meriah penuh pengisian ilmu & ukhwah.. 🙂

  34. seronoknya satu pengalaman yg cukup beharga dpt jumpa para bloger otai..

    1. Betul tu Lya.. kenangan yg cukup manis & pengalaman yg sgt berharga… 🙂

  35. waahh.. meriah nampak.. hehe..

    1. Hahaa.. alhamdulillah wawa.. mmg meriah.. 😀

  36. wah meriah nmpknya perjumpaan blogger ni…bestnyer..! ^^

    1. Alhamdulillah… mmg meriah Mime.. best.. 😀

  37. fuh…sesungguhnya gabar nie membuatkan saya sangat jelous tapi apakah daya terpaksa buat benda lain haritu..dah laa lokasi ngan umah saya sangat dekat…ruginya rasa…

    Regards,
    -Strider-

    1. Hahaa.. sabo je lah.. mmg teringin juga nak berjumpa bro Strider ni. In shaa Allah.. ada event lg kita jumpa eh.. 😀

    1. Hahaa.. alhamdulillah Haslinda.. 😀

  38. Assalamualaikum khir. alhamdullilah. bestnya tengok kemeriahan kalian di sana. tak berpeluang nak joined . hehehee jenuh haihh nak tegur 300 blogger tu. hihiiiii ~~~

    1. Waalaikummussalam Sheila.. hahaa… mmg jenuh. Tak cukup masa 'sepetang' tu klu nak tegur & borak2 ngan semua.. 😀 😀

  39. Assalam Khir….

    Seronoknyer tengok gambar2 pun dah tahu betapa meriahnyer disana…Tahniah jiga untuk penganjur…tahun depan dimana pulak diadakan agaknya yer?

    1. Waalaikummussalam Bunda.. Alhamdulillah mmg seronok.. tahun depan tak tahu lagi dimana.. wallahualam.. kita ikut je dimana ia dianjurkan nanti.. 🙂

  40. Avatarikhwan yusuff

    wah2xx..Bestnya En.khir…meriah ya……:DD

    1. Alhamdulillah Ikhwan… mmg meriah.. 😀 😀

  41. insyallah ada masa dan rezeki kita dapat jumpa….tahun depan ada lagi….

    1. In shaa Allah… harap2 bolehlah berjumpa eh.. aamiin.. 🙂

  42. Avatarhazman fadzil

    Sempat juga saya bertegur saya dengan KHIR aritu walaupun tak sempat nak berbual panjang….

    1. Alhamdulillah.. dpt bersalam & bertegur sapa pun dah cukup baik dah bagi saya dlm sibuk2 tu… sekurang2nya pernah jumpa kan… t kasih sudi singgah bro Hazman.. 😀

  43. ya allah bestnya bro khir..
    antara smua blogger yg bro uplode adalah a few blogger yg slalu saya masuk blog mereka antaranya acik..blog bro sham n wife.. he..he..
    smoga ukwah yg diwujudkan trus berkekalan.. 😛

    1. Alhamdulillah bro Sobri.. mmg seronok. Semoga ukhwah kita semua membawa keberkatan… aamiin.. 🙂

  44. owh.. patut la senyap kejap.. rupanya pergi perhimpunan tu..
    ramai lagi blogger2 hebat yg saya tak kenal.. kalau saya pi, mesti rasa segan.. hehehe

    1. Perasaan segan tu mmg ada.. itu menambah lagi keseronokan majlis ni… suspen je hehee..
      Biasa terjah2 kat blog je, tp kali ni bersua muka.. mana tak segannya klu kali pertama kan.. 😀 😀

    2. ha ah.. yg penting, dapat tambah kenalan, dapat tingkatkan networking dalam dunia blog..

  45. AvatarKucing Hitam

    nice ramai nyer umat blogger yer xsempat nk pi

    1. Yang tak pergi ramai, yang pergi tu pun ramai utk jangka waktu 'sepetang' tu.. yg ada pun tak berkesempatan nak jumpa semuanya KH hahaa.. 😀

  46. wah bestnya uncle khir pergi…..!^^

    1. Alhamdulillah Deno… mmg best.. seronok.. 😀

  47. tak sempat nak berborak dengan bro. semoga akan datang boleh sembang sesama ya.

    1. Mmg ramai juga yg tak sempat nak berborak kan.. tak pelah, in shaa Allah, akan dtg kita jumpa ye. T kasih sudi singgah bro Khairul.. Salam ukhwah.. 😀

  48. AvatarBean Moreno

    saya pun first time pi event ni…last year tak sempat tahun ni sebab Eyriqazz ajak tu yang pegi 🙂

    1. Alhamdulillah.. bnyk ilmu, silaturrahim & kenangan manis yg dpt.. mmg meriah.. T kasih Bean Moreno sudi singgah.. salam ukhwah.. 🙂

  49. next year harap boleh join!wuaa..jeles tgk..hihi…meriah je tgk byk blogger update pasal event ni…

    1. Hehee.. Alhamdulillah Niesa.. mmg meriah. In shaa Allah, next year boleh berkumpul & berjumpa eh.. 😀

  50. Memang meriah. 1st time join blogger event. Tapi tu lah…blogger² banyak bermesra dengan blogger yg dorang kenal jer. Elok juga klo diadakan sesi suai kenal. Apa² pon event memang best dan santai.

    1. Masing2 suspen sbb kebanyakannya baru first time jumpa.. segan2 & malu2… hehee.
      Alhamdulillah… mmg best… meriah penuh ukhwah, ilmu & kenangan manis.. 🙂

  51. Kita nampak abg khir, tapi xdpt nk ckp dan bersembang. Moga next time boleh jumpa dan bercakap

    1. In shaa Allah Aima.. saya tengok2 gmbar dari blog kengkawan pun ada perasan gmbr Aima.. masa majlis tu, tak menyempat nak berborak sbb ramai yg baru saya kenal.. 😀 😀

  52. wah.. nampak gambo Cheq eem dan suaminya.. depa pun gi sekali yea.. alahai.. takl dapat jump[a.. teman tak dapat gi,. bz masa tu

    1. Betul tu TB.. first time jumpa mereka juga tu.. in shaa Allah, tahun depan bolehlah berkumpul & jumpa eh TB.. 🙂

  53. AvatarAnonymous

    bestnyer khir dapat pergi..

  54. Salam…. terima kasih Khir Khalid berada di sisi gua sepanjang acara Sepetang Bersama Blogger berlangsung. Maaf jika ada kekurangan pada diri ini sepanjang perkenalan kita. Moga bersua lagi di masa hadapan. Memamg teruja sangat2, sampai tak terkata ya?

  55. AvatarVee Sandi

    mudah2n thn depan dpt join dgn memandu jetta 2x . klu x , dok umah jer la dgr lagu kat kkbox .

Leave a Comment

CommentLuv badge