Iftar Bersama Blogger, DenaihatiEkspresi 

Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014

Iftar Bersama Blogger 2014 – #IBB2014, merupakan antara kenangan yang amat berharga sebagai blogger dibulan Ramadhan 2014 ini. Majlis ini telah berlangsung pada Sabtu (19/7/2014) bertempat di Saloma Bistro, Jalan Ampang.
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014

Iftar Bersama Blogger 2014

Aku dan isteri tiba sekitar jam 5:15 petang lengkap berpakaian ala-ala Arab selaras dengan tema ‘Arabian Night’ majlis Iftar Bersama Blogger 2014 ini. Memang ramai blogger-blogger yang jadi pak dan minah Arab. Aku je yang tak macam pak Arab… bila tengok balik gambar-gambar yang ada, dah macam ustaz pulak aku ni… macam penyanyi nasyid pun ada huhu…
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Antara blogger yang awal tiba ialah Bro Framestone, Kamarul dan Eyriqazz. Sempat bersembang sebelum majlis bermula. Sembang dengan Bro Framestone… rupanya sebelum ni, Bro pernah tinggal berdekatan dengan rumah aku. Dekat tahap boleh jalan kaki je. Tetapi kini Bro sudah berpindah, namun masih di sekitar kejiranan yang sama. Wahh.. dah ada geng blogger yang boleh nak diajak mengetih kat Bandar Tasik Puteri ni hehee… 😀
Apa pun, aku bersyukur kerana dapat mengenali lebih ramai sahabat blogger di majlis iftar seperti ini. Walaupun ada diantaranya yang sudah aku kenal sewaktu majlis SBB & Yeos 2014 dan acara lain yang
pernah aku sertai, namun ada juga yang baru berkenalan. Paling best bila dapat mengenali tuan punya blog yang sebelum ini pernah aku tahu, tetapi tak pernah kenal rupa tuannya. Alhamdulillah… bertambah lagi kenalan rakan-rakan blogger Malaysia.

Gambar-Gambar Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014

Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Bro Kid… antara sahabat blogger terawal yang aku kenali dalam dunia berblog
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Eizil, Eyriqazz, Halim Brothers dan Nadia Johari
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Hazman Fadzil
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Mawardi Yunus
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Kamil Salleh
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Bersama Tuan Haji Amir – Pengasas Denaihati Network
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Bersama salah seorang pemenang pakaian terbaik IBB 2014…
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Bersama blogger-blogger kacak & comel-comel… 😀
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Lagi bersama blogger hebat yang kacak dan comel
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Gambar kenangan blogger-blogger Malaysia
Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014
Wefie Iftar bersama Blogger Malaysia… cayalah bro Kid.. 😀

Penghargaan Iftar Bersama Blogger 2014

Penghargaan terima kasih aku ucapkan buat team Denaihati Network dan Al-Ansar Health Sdn Bhd diatas peluang berbuka puasa dalam majlis Iftar Bersama Blogger 2014 yang penuh ilmu, keceriaan serta kenangan manis ini. Terima kasih buat ‘puan mem’ tercinta yang sudi tolong ambil gambar, juga buat sahabat blogger yang bersama-sama meluangkan masa beramah mesra. Ampun dan maaf aku pinta sekiranya ada salah dan silap yang berlaku. Sesungguhnya aku hanyalah insan biasa yang tidak lari dari kesilapan…
Akhir kata, semoga ikatan silaturrahim yang terjalin sesama kita semua terus berkekalan dengan sepenuh kebaikan serta keberkatan yang berpanjangan… aamiin.
Salam Hormat & Salam Ceria
Khir Khalid 

Related posts

94 Thoughts to “Kenangan Iftar Bersama Blogger 2014”

  1. AvatarYumida Huda

    hihi…sweet abg khir ngan wife dlm gambar tu
    ada sesetengah wajah blogger yg yumida kenal
    seronoknye iftar bersama blogger
    bila turn yumida ni..jauh sgt..kena berenang lautan luas baru sampai..hihi

    1. Weee sweet eh… mmg seronok. X pelah Yumida, mana tahu ada rezeki lain2 kali. Boleh jumpa dlm mjlis2 mcm ni… 🙂

  2. AvatarVee Sandi

    masa saya dapat tahu iftar ni , hanya tinggal beberapa jam lagi majlis bermula … telan air liur je la . invest sini

    1. Sayangnya… klu x boleh bergambar bersama blogger2 yg comel tu hehee… 🙂

  3. Avataracik idah

    ente macam pak arab la… masyaallah..! 😀

    seronok nyer khir… ramai betul yang hadir kan… bertuah badan dapat jemputan… 🙂

    1. Alhamdulillah Idah… mmg seronok, lebih2 lagi pakai jubah kat area tu… rasa mcm pelancong arab pun ada huhu… 😀

  4. AvatarRDZ Z

    Wah meriah…ya habibii ya mlualana..he..he

    1. Hehee alhamdulillah… nasib tak jumpa kain tutup kepala mcm org arab pakai tu hehee… 😀

  5. wah seronok dapat peluang macam ni kan en khir
    kebanyakkan blogger tu saya kurang kenal lah
    kalau sertakan link mungkin boleh terjah =)

    1. Alhamdulillah mmg seronok Yana… hehee… bnyk klu nk sertakan link tu. Boleh google je… semua blogger2 hebat & peramah.. 🙂 🙂

  6. Wah.. Seronok dlm join program cmni..

    1. Seronok… kenangan manis bulan Ramadhan sbg blogger… alhamdulillah… 🙂

  7. Wahhh…meriahnya…saya sepatutnya nak join jugak buka puasa nie…tapi terpaksa lepaskannya sbb dah plan nak berbuka dengan family lebih awal..apa2 pun meriah nampaknya majlis tu bro… 😀

    Regards,
    -Strider-

    1. Klu x boleh kita jumpa kan… x pelah, ada rezreki lain kali boleh jumpa dlm acara2 mcm ni. Mmg meriah & seronok bro… 😀

  8. irra nak join jugak ritu. tapi yang ni tak boleh bawa anak-anak. Adam Rayyan dan Anis Insyirah ni kena ikut ja mommy dia. so tak dapat la join. dalam ramai2 tu irra kenal melastik bintang. En Khir nampak persis ustaz 🙂

    1. Hehee ustaz eh… alhamdulillah. Sayang juga sbb x kesempatan nk bergambar dgn melastik bintang. Org kuat majlis ni. In shaa Allah, ada rezeki lain kali boleh jumpa dlm mjlis mcm ni… 🙂

    2. jemput join giveaway irra. last esok jam11 🙂 giveaway ramadhan by irrayyan.com

    1. Alhamdulillah sahabat… mmg best… 😀

  9. Meriahnya majlis IBB nie… Teringin gak nak join majlis gini ^_^

    1. Alhamdulillah… ada rezeki lain kali bolehlah kita jumpa lagi mcm di SBB dulu… 🙂

    2. SBB tahun depan kita jumpa…

    3. In shaa Allah Zumal… aamiin.. 🙂

  10. Ustaz Khir… Gaya dan rupa memang dah sesuai sangat dengan gelaran tu. 🙂
    Bila melihat keseronokan dan kenikmatan dalam menjalin ukhwah sesama blogger, dalam hati rasa teringin turut serta namun sebahagian dari hati pula masih tebal dengan sifat malu… Mungkin belum tiba masanya… Saudara Khir adalah antara yg paling ingin ku temui…

    1. Wah.. ustaz eh ehem ehem… alhamdulillah. In shaa Allah BM, bila smpai waktu klu diizinkan, pasti kita berjumpa juga. Saya pun teringin juga nk jumpa. BM seorang blogger yg hebat… x perlu malulah hehee… 🙂 🙂

    2. Saya bukan blogger hebat… hanya seorang blogger dicelah2 puluhan ribu blogger di Malaysia ini… 🙂

    3. Ok tu… blogger hebat dicelah2 puluhan ribu blogger yang hebat di Malaysia ini… yeah.. 🙂 🙂

  11. meriahnya abang Khir..wah, ada gaya Pencetus Umnah di situ..

    1. Alhamdulillah Sal… gaya imam muda ada tak huhu… 😀

  12. Mesti seronok.. Tahniah tuan! Bila lah saya dapat join program mcm ni. Semestinya slps si kecik hani dah besar sikit..:)

    1. Alhamdulillah CT… in shaa Allah, ada peluang tu nanti. Bolehlah merapatkan lagi silaturrahim kita sesama blogger semua… 🙂

  13. Bestnyee dapat join aktiviti bersama bloggers.. 😀

    1. Alhamdulillah Wanie… mmg seronok dpt join aktiviti2 mcm ni… 🙂

  14. AvatarVee Sandi

    diharap saya masah ada peluang utk bertemu mrk saru hari nanti … oldtown cofee di pagi hari .

    1. In shaa Allah… pasti jumpa nnti.. thanks Vee.. 🙂

  15. AvatarEshamz Halim

    Nice bro… semua dah macam penyanyi nasjid….ahahahahaah…. jeles nyer tgk …ermmm…tak dapat gi ari tu sbb ada hal lain… kalau tak leh selfie bersama-sama blogger femes KhirKhalid.com … takpe2… hope nanti ada event yg kita semua leh join…mana tau denaihati nak wat openhouse ker bulan syawal nanti…ekekekeke.. 😀

    1. Hahaa… imam muda bro huhu…
      In shaa Allah, kita jumpa nnti bro klu ada rezeki hehee.. 😀

  16. AvatarKiD

    satu memori indah di bulan Ramadhan.. ukhuwah makin kukuh.. moga ada manfaatnya atas program yang dah dilakukan.. dah nak raye ni… hehehee..

    1. Betul tu… t kasih & semoga ukhwah semakin kukuh & mesra… yeah raya.. raya hehee.
      Slmt hari raya & maaf zahir batin buat bro Kid sekeluarga… 🙂 🙂

    2. Slmt hari raya & maaf zahir batin buat semua team Denaihati juga… 🙂 🙂

  17. best2 ,,, sayang sangat2 xdapat join .. sebab masih di negeri jiran huhuhu

    1. Oh.. klu ada rezeki dilain kali bolehlah kita berjumpa dlm mjlis2 blogger mcm ni eh… 🙂 🙂

  18. Program yg bermanfaat dan dpt mengeratkan ukhwah antara satu sama lain. 🙂

    1. Mmg betul Wawa… menjadi satu kenangan manis juga dlm berblogging… 🙂 🙂

  19. Avatarjamian sarif

    seronok tengok blogger berkumpul..tahniah buat semua yang hadir….

    1. Alhamdulillah mmg seronok… t kasih JS… 🙂

  20. dah macam ustaz2 n ustazah2 semua dalam ni…hehehe…meriah nampaknya…

    1. Hehee… alhamdulillah… mmg meriah sis.. 😀

  21. invest, dove n oldtown tuk khir 🙂

    1. Thanks sis Noe.. 🙂 🙂

  22. Semeja kita hari tu ya bro 🙂

    1. A ah bro Halim hehee… 😀

  23. nak kena tema arab tu nampak susah. memang beratus nak habis rasanya klu betul betul nak ikut tema

    tak dapat datang haritu sebab ada iftar dengan family di melaka

    1. Mmg betul tu sahabat… in shaa Allah, ada rezeki lain2 kali boleh lah kita jumpa ye… 🙂

    2. inshaAllah. teringin juga nak jumpa kawan2 baru di alam maya ni.. klu bro framestone tu dah slalu jumpa..hehe

  24. Maaf x kenal Akhir malam tu..hehehe…perut kenyang Mata kabur plak..hehe hehe… (^.^)

    1. Biasalah tu Sally… semua dh jadi org Arab. Nasib baik saya masih boleh tegur cakap melayu lagi, klu ckp arab lagilah tak kenal hehee… 😀

  25. AvatarAnonymous

    Seronoknya dapat bertemu bloggers..

    1. Alhamdulillah mmg seronok Kathy… 🙂

  26. semoga kita akan berjumpa suatu hari nanti….semoga berjaya dunia akhirat.,

    1. In shaa Allah sahabat… mmg kita patut berjumpa nnti. Semoga berjaya dunia akhirat juga… aamiin.. 🙂

  27. Ala arab2 semua ya seronoknya dpt jumpa bloger otai2

    1. Mmg seronok Lya… mcm2 blogger dpt jumpa.. alhamdulillah… 😀

  28. seronok tgk blogger2 otai duk upload gmbo dekat ig ..mmg meriah 😉

    1. Hehee mmg meriah CN.. seronok… 😀

  29. Amboi..ade saje event mekeme ye?

    1. Alhamdulillah KA… syukurlah… 🙂 🙂

  30. seronok tengok smua blogger otai berkumpul,,..peluang jangan disia2kan

    1. In shaa Allah Mar… perkara yg baik mmg perlu diimarahkan ye tak… mudah2an berterusan baik… aamiin… 🙂

  31. Seronoknya dapat peluang bersama2 rakan blogger dimajlis macam ni…Bunda memang tak ada peluang lah nampaknya…..

    Apa pun untuk anakanda Khir..tiada Kad Ucapan dapat bunda kirimkan sempena datangnya Hari Mulia ini…sekadar ucapan dialam maya dapat bunda utuskan untuk anakanda sekeluarga…

    SELAMAT HARI RAYA ..MAAF ZAHIR DAN BATIN
    Berhati2 dijalan raya…Assalamualaikum..

    1. Waalaikummussalam… alhamdulillah Bunda, menjadi kenangsn yg menceriakan.

      Saya pun mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri… Maaf Zahir dan Batin buat Bunda sekeluarga. Semoga Hari Raya disambut dgn sepenuh keceriaan… 🙂 🙂

  32. salam. seronoknya berbuka sesama blogger..nampak meriah ja..jeles pulak sy..uhuk T.T

    1. Hehee alhamdulillah Itah… mana tau ada rezeki lain2 kali nnti, bolehlah bersama2 semua berkumpul mcm ni… 🙂 🙂

    1. Alhamdulillah… mmg meriah.
      MasyaAllah.. Arab lah…. 😀 😀

  33. Avatarikhwan yusuff

    Mmg dah mcm pak arab semua…saya setuju En.khir dah mcm pak ustza..hihihihi..wah nampak meriah iftar ni…

    1. Alhamdulillah… mmg meriah Ikhwan… 🙂

    1. Mmg meriah Haslinda… 🙂

  34. kalau saya pergi haritu gerenti saya kesunyian sebab semua ada isteri ..saya masih belum ada :'(

    1. Hehee… ramai juga yg single juga Syaifiddin… 😀 😀

  35. Blogger-blogger hebat je dapat pegi sini ni …. terbaiklah.Ada tapau apa2 ke?

    1. Hehee… klu tuan HH kat sini pun pasti dah pergi dah… paling tak pun, tak dpt pergi sbb kena hadir pelbagai jemputan lain…. bab makan, tak dpt tapau, semua masuk perut je… tp dpt lah bawak balik buah tangan… 😀

  36. bestnya… meriah tengok…

    1. Alhamdulillah… mmg meriah Mahirah… 🙂

  37. Seronok sangat malam tu. Dapat knal dgn rakan blogger baru. Apapon selamat hari raya buat bro.

    1. Seronok juga dpt berjumpa bro lagi… kawan baru pun bnyk kenal..
      Slmt hari raya, maaf zahir & batin… 🙂

  38. assalammualaikum tuan! jemput lah singgah blog. video dah siap. hehe! kalau nk amik video letak kat artikel tuan pun boleh! 🙂 hehehe
    http://www.kaio.my

    1. Waalaikummussalam… wah menarik.. t kasih.. 🙂 🙂

  39. Terima kasih kerana hadir ke IBB2014….

    1. T kasih kembali… lain kali jemputlah lagi…
      Ralat sikit sbb x dpt bergambar dgn bro hari tu… 🙂

  40. Terims kasih Khir Khslid dpt bersua lagi di IBB2014, setelah kensl di SBB2014 hari tu….

    1. Alhamdulillah… seronok sgt. T kasih kembali sahabat. Semoga silaturrahim berkekalan… aamiin.. 🙂

  41. AvatarAnonymous

    Best nyer..

Leave a Comment

CommentLuv badge