Kelab Tasik Perdana DirajaEkspresi 

Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur

Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur – Inspirasi, ketenangan, ceria dan menyihatkan di tengah kota metropolitan, sesuai untuk aktiviti santai bersama keluarga mahupun rakan dan kenalan… itulah antara perkataan yang dapat diungkap apabila berada di sini.
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana

Kelab Taman Perdana Diraja

Kekerapan menghadiri pertemuan AJK keluarga pada hujung minggu di sini membuatkan aku tergerak untuk mengabadikan suasana persekitaran kelab pada kunjungan kali ini. Disamping membincangkan persiapan untuk Hari Perhimpunan Keluarga sempena sambutan Aidilfitri nanti, sempat aku melilau sekitar kawasan dan mengambil beberapa gambar ketika kebanyakan aktiviti riadah belum bermula disebabkan waktu tengah hari yang terik.
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana

Kelab Sosial Dan Rekreasi Tertua

Kelab yang terletak di Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur ini telah dibuka pada 16 Ogos 1890 dan merupakan antara kelab sosial dan rekreasi yang tertua di Malaysia. Kini, walaupun usianya telah melangkaui lebih satu abad ia tetap meriah dengan kunjungan dan pelbagai aktiviti terutamanya pada waktu petang dan cuti umum. Untuk pengetahuan lanjut boleh baca di >>> SINI

Ia dilengkapi dengan pelbagai kemudahan riadah ‘up to-date’ untuk ahli kelab seperti yang biasa ada pada kelab-kelab lain kecuali padang golf. Ia juga mempunyai kawasan istirehat, perpustakaan, ruang
perbincangan untuk aktiviti rasmi, perniagaan mahupun kekeluargaan termasuk kemudahan penginapan, surau, restoran, salon kecantikan, urutan, dobi dan kedai-kedai.

Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Sini yang paling ramai orang waktu ni… riadah mulut dan perut… 😀
Kelab Inspirasi Penyatuan Silaturrahim Keluarga
Bagi aku, bersantai menyumbang idea dan pendapat dalam melaksanakan amanah kekeluargaan adalah sesuatu yang amat menarik dilakukan di sini. Ia juga menjadi inspirasi penyatuan silaturrahim keluarga dan antara sebab untuk aku abadikan coretan ini sekadar perkongsian maya. Manalah tau, ada terjumpa dikalangan pembaca artikel ini yang biasa ke sini… bolehlah ajak aku join main tennis atau squash nanti.. 🙂
Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur, The Royal Lake Club, Taman Tasik Perdana
Apa pun, aku berharap agar senantiasa dipermudahkan segala usaha kami dalam penyatuan keluarga ini dari kesinambungan generasi terdahulu dan terus berkembang mekar untuk generasi-generasi akan datang… aamiin.
Artikel yang berkaitan:-
Salam Hormat & Salam Ceria
Khir Khalid



Related posts

68 Thoughts to “Kelab Taman Perdana Diraja Kuala Lumpur”

  1. seronok bila berkumpul ramai,pasti macam2 cerita yang keluar

    1. Mmg betul tu Kak Tie.. mmg mcm2 cerita.. seronok.. 😀

  2. nampak tempatnya sangat selesa untuk berkumpul seperti itu,..

    1. Mmg selesa.. tempatnya pun mmg tenang.. 🙂

  3. wah seronoknya. sy selalu gak makan kat cafe kelab tu, mak my student meniaga kat situ. tempat aman saja.

    1. Oh ye ke Ija.. mmg aman kan.. best.. 🙂

  4. tenang je tempatnya… mesti seronok lakukan aktiviti kat situ 🙂

    1. Suka tengok klu bila ada org main tennis kat situ.. tapi lama dah tak main.. 🙂

  5. seronok kalau byk tempat utk beriadah bersama kluarga..tgk tempat tu pn mcm menarik n bersih je..

    1. Mmg bersih tempatnya.. kawasannya pun mmg terjaga.. 🙂

  6. lengkap dengan semua fasiliti… memang sesuai untuk aktiviti riadah…

    1. Slalu rasa gian nak main tennis bila lalu kat court tennis tu Naniey.. geram je.. 😀

  7. walau diamana pun tempat berkumpul, yg paling penting ikatan mengeratkan hubungan kekeluargaan harus dipupuk sejak dari kecil… tahniah tuan khir.. ^_^

    1. Mmg betul tu MC & mmg perlu dipupuk dari kecil. T kasih MC.. 🙂

  8. kelab tu nampak sangat bersih dan terjaga

    1. Mmg bersih dan terjaga persekitarannya Mar.. 🙂

  9. seronok bila dpat berkumpul dengan hali keluarga.. baru acik tahu kelab nie boleh masuk

    1. Alhamdulillah Acik, mmg seronok bila dpt berkumpul.. kelab ni utk members tp boleh ikut org yg ada membership. Kebetulan pakcik saya member kat sini.. mmg suka suasana tmpt ni.. 🙂

  10. Dah lama wujud rupanya kelab ni… Tinggal kat kawasan hulu ni mana ada kelab2 macam ni, kolam renang pun xjumpa. Terjun dalam sungai aje le. hehe…
    Tapi hanya dikelab2 sebeginilah boleh bertemu orang2 yang berpangkat dan berjaya dalam hidup. Mungkin dari situ boleh membuka banyak peluang lain yg kita tidak jangkakan…

    1. Terjun dlm sungai lagi seronok… semulajadi. Tp mmg betul apa yg BM perkatakan tu. Peluang utk kebaikan yg tak dijangkakan.. in shaa Allah.. 🙂

  11. Wahhh…tempat ni bukan saja cantik dan nampak selesa tapi kemas dan bersih jugak. Untung jugak kalau dpt ke sini yek 🙂

    1. Mmg kemas & bersih Linda.. menenangkan.. 🙂

  12. salam. waa..nampak menarik tempatnya..mesti seronok kan kat sini :))

    1. Wkmmsslm Itah.. mmg menarik, seronok bila berada di sini.. 🙂 🙂

  13. tak perasan pulak kelab nie sebelum ini..ingatkan kelab untuk PDRM yang dekat Titiwangsa tu jer…hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    1. Hehee.. yg ni kat kawasan yg ada taman burung tu dkt juga dgn pejabat PDRM Bukit Aman tu.. 😀

  14. tak pernah sampai lagi…cam best jer…terima kasih berkongsi…^_^

    1. Kira mcm kenangan juga kat sini.. sbb tu ambil gambar & abadikan kat blog ni.. t kasih kembali mama amir.. 🙂

  15. best tempat tu…
    semoga dipermudahkn segala urusan yer Khir =)

    1. In shaa Allah, Izan… aamiin. T kasih.. 🙂

  16. Dekat sangat dengan tempat kerja saya sebenarnya ni. Tapi tak pernah masuk sebab tengok tempat macam eksklusif sangat. Segan nak masuk. Hehe

    1. setuju bro..nampak so eksklusif 😛

    2. Klu saya sendiri pun segan jugak hehee.. 😀

  17. seronok klau dpat bkumpul ramai2 mcm ni..
    sebelum inipernah dgr sahaja tmpat ni..
    rupanya mcm ni keadaa dia..
    fasiliti boleh tahan.. menarik 😛

    1. Mmg menarik.. tengok swimming pool style olompik tu pun geram je hehee.. 😀

    2. wah swimming pun dah bsar..
      teringin juga nak masuk ni bro 😛

  18. Besarnya swimming pool diaaaaaa…. ermmm… tak ada orang nak ajak pergi sini kerr… uhuk3x… 😀

  19. "16 Ogos 1890". Wow dah season nya kelab ni ..tapi macam elok lagikan…Tahniah pada mereka yang bertanggungjawab menjaga persekitaran kelab ni..memang salutelah…

    1. U Mobile & Huawei for you…

    2. A ah.. tp mmg tak nampak season langsung & kawasannya terjaga bersih… thanks Raudzah.. 🙂

  20. masa anak2 kami sedang membesarkan Tiap weekend kami akan ke sini utk their swimming lessons.. Skrg bila anak2 dah besar Jarang kami kesana.. member since 1997…love this place..

    1. Wah lama juga dah jadi member ye pn rehan, pasti bnyk kenangan manis yg ada di sini. Saya pun suka dgn suasana tempat ni… ttp rasa merehatkan walaupun diwaktu ramai org… 🙂

  21. cantik juga tempat tu..

    Entri terbaru saya dalam blog Hero Borneo

    1. Mmg cantik, suasana tenang bro Hanafi.. 🙂

  22. xpenah msk wpn selalu jogging kt sini

  23. bersih giler tempat..hehe cantik pun ye…:)

  24. AvatarAnonymous

    wah..boleh tahan tempat tu..yang paling penting kebersihannya..

  25. Hoih! Ini tempat orang2 bangsawan… mahal tak..?

  26. entri ni detail dan banyak gambar..juga banyak informasi. sapa2 yang mencari info ttg kelab ni mmg beruntung kalau terjumpa entri oleh tuan khir ni..segalanya ada dalam 1 entri.. tahniah dan keep it up.. 🙂

  27. Belum pernah ke sana En.Khir…..Hanya mampu lihat gambar jelah..:DD

  28. oooo camtu suasana lake club..biasa lalu kat luar jer…x pernah masuk pun ke dalam tu…

  29. Nampak sangat selesa…kalau buat family gathering memang sesuai ni…

  30. Cantik dan indah pemandangan. Anim pernah gi taman tasik perdana ni time sekolah dulu, buat eksperimen kat sana hehe. Tapi, tak perasan pulak ada kelab ye :)). Thanks for sharing :))

  31. Wah, macam menarik je program seperti ni. Tempatnya pun tenang dan sesuailah kiranya.

  32. tempat ni bersih dan terjaga, tu yang penting, tapi jauh lak, dulu masa duk KL tak tahu pulak ada tempat ni..hehe

  33. seronoknye.. hari perhimpunan keluarga kembali lagi.. kalau Nurul ke KL lagi bole la jenjalan sini 😀

  34. pergh.. lamanya.. sejak 1890 lagi..

  35. Menarik kelab ni….. best gak nak wat family gathering ni kan…. semoga dipermudahkan usaha bro khir…. 😀

  36. riadah bersama keluarga adalah aktiviti terbaik..

  37. berthn dulu ada pi tasik perdana , tak perasan lak ada kelab kat situ . sbb x leh tgk gambar ( quota habis ) maka x dpt lah nak cam bangunan2 itu pernah dilihat ke idak … nasib baik broadband bagi laluan pada jetta 2x selepas direject beberapa kali . huawei ok jer .

  38. Boleh ke org luar buat family day kat sini..menarik siap ada kolam renang..

    1. Ttg tu saya x berapa pastilah Zara, yg saya tahu ia kena ada yg ada membership kat sini. Kebetulan beberapa kali ke sini atas membership pakcik. Mmg seronok sbb kawasan kolamnya pun luas.. 🙂

  39. Wah.. Cntik landskap… Tak berani nk masuk .. Tgk dr luar aje.. Hehe

Leave a Comment

CommentLuv badge