D'Melaka Homestay Krubong Melaka
D’Melaka Homestay Taman Krubong Jaya – Melaka Bandaraya Bersejarah. Kepada sesiapa yang berhasrat berkunjung ke Melaka dan inginkan tempat bermalam menarik, strategik serta berbaloi, saya kongsikan D’Melaka Homestay di Taman Krubong Jaya, Melaka untuk informasi anda.
 
Menawarkan tempat penginapan yang ‘personalize’ dengan kadar harga yang menarik jika dibandingkan dengan hotel. Ia amat sesuai untuk penginapan seisi keluarga atau mereka yang mengembara secara berkumpulan samaada untuk tujuan melancong, urusan kerja termasuk menziarahi saudara dan kenalan dalam majlis perkahwinan atau sebagainya.
 
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
 

D’Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya

 
Ia dilengkapi 4 bilik tidur dan 3 bilik air dengan kelengkapan perabot yang serba lengkap. Terletak berdekatan dengan Masjid Cina dan Stadium Hang Jebat dalam kawasan strategik untuk ke mana-mana lokasi di sekitar Melaka.
 
Pada waktu artikel ini ditulis, harga penginapan yang ditawarkan adalah RM 250.00 se malam. Justeru, kepada yang berminat boleh dapatkan maklumat lanjut yang disertakan di ruangan akhir artikel ini.
 
Saya sertakan beberapa gambar kelengkapan D’Melaka Homestay yang terletak di Taman Krubong Jaya, Melaka untuk informasi anda.
 
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
D’Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Suasana Ruang Tamu yang selesa
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Bilik tidur yang merehatkan – Bilik tidur utama
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Bilik tidur kedua
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Bilik tidur ketiga
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Bilik tidur keempat
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Ruang makan yang versatile
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Ruang dapur yang bersih, kemas serta lengkap untuk kemudahan anda
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Jalan masuk, Taman Krubong Jaya, Melaka
D'Melaka Homestay, Taman Krubong Jaya, Senarai Homestay di Melaka
Peta lokasi dengan kemudahan yang terdapat di persekitaran
 
Penginapan Selesa Dan Berbaloi Di Melaka
 
Untuk maklumat tempahan dan keterangan lanjut, anda dipersilakan menghubungi nombor yang saya disediakan di bawah. Mereka amat berbesar hati untuk membantu anda.
 
D’Melaka Homestay – 016 997 2905
 
Anda juga dipersilakan like FB page untuk mendapatkan informasi terkini tentang senarai homestay terbaik yang disarankan untuk anda bermalam di Melaka.
 
Jom klik dan like
Senarai Homestay Di Melaka
 
 
 

57 Thoughts to “D’Melaka Homestay Taman Krubong Jaya”

  1. AvatarSiara Elina

    Ruang makan dan dapur tuu cantik sangat…. Nampak selesa.

    1. Mmg selesa kan.. makan pun selera je.. 🙂

    1. A ah Anies.. mmg cantik & selesa.. 🙂

  2. Wah, penginapan yang sangat selesa ^-^

    1. Selesa dan berbaloi Zumal.. 🙂

  3. wah selesanya nampak penginapan dia
    agak-agak mahal tak? =)

    1. RM 250 semalaman utk seisi keluarga YY.. berbaloi.. 🙂

    1. Mmg cantik & berbaloi kan.. abg kaki travel pasti taulah.. 🙂

    1. Itu yg buat selesa menginap.. 🙂

  4. wow..nampak selesa…250 semalam memang berbaloi la macam ni punya cantik..kemudahan pun lengkap..

    1. Mmg sgt2 berbaloi.. terutama klu berkeluarga kan.. 🙂

  5. Selalu berangan nak gi jalan2 kat Melaka…

    1. Cuti sekolah ni bolehlah jenjalan Melaka.. 🙂

  6. Nampak ok jugak tempat tu kan

  7. Nampak ok jugak tempat tu kan

    1. Mmg ok.. berbaloi. Bagus menginap kat sini klu nak melancong ke Melaka.. mmg berbaloi..:)

    1. Mmg selesa Lya.. ambil info tu. Senang klu ke Melaka nanti.. 🙂

  8. Wahh cantiknyerr ………..Nampak kemas dan selesa ..KK yang paing Lya suka tu tu tu cadar2 yang berwarna warni tuu …Alahai cantiknyerrrrrr

    1. Ceria kan cadar tu.. bangun tidur pun ceria hehee. Bolehlah bermalam di sini klu ke melaka nanti.. 🙂

    1. Mmg nampak selesakan AB.. 🙂

  9. AvatarEshamz Halim

    Bagus ni bro…boleh dijadikan rujukan kalau ada event apa2 di Melaka…boleh sewa homestay ni.. thanks for the info bro KK… 😀

    1. No problem.. mmg patut simpan no tu sbb bro mmg slalu travel. Klu ke melaka mmg patut stay sini.. 🙂

  10. sangat berbaloi berbanding hotel terutama kepada yang melancong bawa keluarga

    1. Mmg betul tu HB.. menjimatkan & berbaloi.. 🙂

  11. AvatarAnonymous

    Bagus review ni khir..

    1. T kasih Kathy.. mudah2an info ni membantu.. 🙂

    1. Simpanlah infonya SP. Mudah utk dapatkan tempat penginapan berbaloi klu ke Melaka nanti.. 🙂

  12. Assalam KK,

    Cantik nyer nampak luas bersih dan kemas…bunda belum pernah sewa homestay mana2 pun KK…yang ni nampak selesa sangat, kelengkapan dapur dan bilik tidur pun macam lengkap sangat untuk keperluan sekeluarga…

    Memang menarik…

    1. Klu ada ke Melaka bolehlah bermalam di sini Bunda.. mmg selesa bila kelengkapan semua cukup. Rasa personal juga jika bersama sekeluarga atau saudara mara.. 🙂

  13. cantik dan kemas..selesa nak duduk kalau rumah mcm gini

    1. Mmg selesa kan Acik.. berbaloi.. 🙂

  14. Bepatutan lah harga tu …rumahnya bersih, kemas..lebih kemas dan cantik dari rumah sendiri..kalau pegi dalam group ramai sesuai stay sini dari hotel

    1. Mmg betul tu JM.. mmg sesuai sgt.. berbaloi.. 🙂

    1. Ok ni Bro.. Mmg berbaloi. Boleh contact tanpa was-was klu nak stay sini nanti.. 🙂

  15. Avataracik idah

    Di melaka memang banyak homestay… tempat fofular orang bercuti… 😀

    1. Maklumlah.. Bandaraya Bersejarah kan.. mmg fofular.. 😀

  16. Memang selesa sungguh kalau homestay macam tu! Berbaloi2…

    1. Mmg berbaloi BM.. klu ramai2 ke melaka mmg patut menginap di sini.. 🙂

  17. AvatarIja Rased

    wah..harganya sangat murah. tambah lagi dengan rumah yang sangat selesa.

    1. Betul tu Ija.. boleh menginap di sini klu ke Melaka nanti.. 🙂

  18. cantik, kemas dan nampak selesa…murah pun murah

    1. Memang selesa sgt kan.. harga mmg berbaloi.. 🙂

  19. AvatarCetusan Minda

    Ada washing machine tu yg best tu … inti pre – U

    1. Mudah kan.. tak perlu cari kedai dobi dah… Thanks CM.. 🙂

  20. menarik rumah nie
    .cantik,kemas dan bersih

    1. Memang betul ZF.. cantik, kemas dan selesa kan.. 🙂

  21. selesanya homestay ni, mmg berbaloi 😉

    1. Mmg berbaloi.. bajet cantik klu ke melaka ni CN.. 🙂

  22. Cantik tu homestay. Thanks for the info KK.

    1. Memang cantik.. bolehlah menginap sini sekeluarga klu ke Melaka nnti.. 🙂

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.