Busking Dakwah Bukit BintangMotivasi Portfolio 

Busking Dakwah Bukit Bintang

Busking Dakwah Bukit Bintang – Sambutan Maulidurrasul 1435H yang disambut di kebanyakan tempat di seluruh negara dan dunia, juga diimarahkan di Bukit Bintang, Kuala Lumpur dengan program Busking Dakwah dan acara menarik yang tersendiri.
Selain berselawat, tazkirah serta persembahan syair dan puisi keislaman, segmen busking dakwah menjadi antara acara yang menarik tumpuan ramai. Ia telah diadakan di sekitar jalanan Bukit Bintang sewaktu kawasan itu sedang penuh sesak dengan pelbagai aktiviti ragam manusia.
Tanpa melibatkan perbelanjaan yang besar, ia berjaya mencapai matlamat dalam menarik perhatian serta menerapkan pengetahuan kepada pelbagai lapisan masyarakat merangkumi muslim, non-muslim, warga tempatan, asing dan pelancong dalam menyebarkan mesej dakwah puji-pujian, penghormatan dan cinta terhadap Rasulullah saw, pemimpin ulung sepanjang zaman.

Busking Dakwah Bukit Bintang

Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Busking in action…
Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Suasana jalanan Bukit Bintang.
Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Sebahagian diantara mereka yang berkunjung dan terlibat.
Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Gambar kenangan isteri bersama mereka yang disayangi..
Busking Dakwah Bukit Bintang, Kuala Lumpur
Kenangan Bukit Bintang Most Wanted.. 😀

Penghargaan Busking Dakwah Bukit Bintang

Penghargaan sepenuhnya kepada pihak penaja dan semua yang terlibat menjayakan segmen Busking Dakwah dan Maulid 4 The Love yang bermula dari jam 10 pagi sehingga 11 malam dengan kesederhanaan tetapi sarat ukhwah ilmu, unik serta meriah. Tahniah dan Alhamdulillah.

Marilah sama-sama kita selawat dan salam keatas junjungan besar kita, Nabi Muhammad, Rasulullah saw, kaum keluarga, para sahabat serta pengikut-pengikut sahabatnya dari masa ke semasa hinggalah ke hari kiamat.

Related posts

52 Thoughts to “Busking Dakwah Bukit Bintang”

  1. AvatarAffy Afiqah

    selawat serta salam buat junjungan nabi saw, salam maulidur rasul khir…
    program sebegini memang menarik dan ika yakin ramai yang berminat untuk berhenti, melihat dan menghayati bait2 lirik atau lagu yang disampaikan…dalam kita berhibur juga kita boleh mengingati Allah, mengingati rasul, insyaAllah 🙂

  2. Avatarain diyana

    terbaek.. medium dakwah ni pelbagai… maybe basking bleh menarik minat anak muda untk lebih mengenali Rasulullah saw.. good job to all~~ Salam Maulidurasul~~

  3. AvatarBM

    Semoga usaha ini dapat mencapai sasarannya. Bukan mudah untuk berdakwah…namun ianya bukan halangan, kepelbagaian dan cara kreatif perlu dalam menarik minat. Syabas!

  4. Avatarmemmet lenggeng

    Alhamdulillah…usaha dakwah patutnya lebih universal macam ni, bukan setakat di masjid dan madrasah sahaja

  5. AvatarShark Kay

    meanrik program mcm ni..
    santai.
    rilek.
    open..
    mmg patut dimeriahkan lagi tahun depan

  6. AvatarMohd Selim Zainal

    Assalammualaikumm…khir,

    maulid 4 the love tu… masuk tv..

    mselim3

    pls: khir busking tu apa.. ? macam jamming kat kaki lima ker..sorry kalu terasa.. (ingin tahu)..

    1. Waalaikummussalam MSelim3;
      Ya MSelim.. busking tu kira seniman jalanan.. buat persembahan di kaki lima termasuk acara2 jamming..:)

  7. Nampak cam meriah je…Saya duk kat Masjid Putra je sepanjang pagi…

    1. Alhamdulillah.. pasti meriah juga di Masjid Putra tu kan Wafi.. 🙂

    2. Avatarkacang buncis

      salam…rindunya blog en khir…msti byk yg sue tertinggal.sebenarnya beberapa minggu lepas sue ada pergi kl…kat sana lain pada sini…malam2 pun masih ramai lagi yg xtidur…kalo sini dah senyap sepi dh…begitulah hidup di kota…ya en khir?adik sue pening terus nak balik hehehe moga kita sentiasa mengamalkan selawat walaupun bukan hari maulidur rasul…:)

  8. AvatarMyCherita

    terbaek.. mcm-macam cara utk mengimarahkan lagi sambutan maulidur rasul.. tahniah tuan khir.. 😉

  9. sejuk mata memandang,rata2 yg hadir bertudung..

  10. AvatarNaniey Jemiey

    alhamdulilah.. pelbagai cara untuk dakwah..bukan bercakap semata2

  11. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

    menarik aktiviti busking begini khir.. ramai pengunjung di kawasan bukit bintang tu.. semua tabung khir tidur.. 🙁

  12. salam maulidur rasul 🙂

  13. Salam maulidur rasul… fuh!!!! mantap la…

  14. meriahnya..salam maulidurrasul en.khir

  15. AvatarVee Sandi

    setiap yg dilakukan atas tujuan ibadah , pahala tetap ada … tahniah !

  16. berbagai cara yg penting matlamat tu sampai…insyaAllah. ceria nampaknya wajah2 ahli keluarga Khir.

  17. ok dah lama tak pergi bukit bintang. dlu dok kl sllu gak pegi. alahai rndu dgn KL. husband klu dtg kl mg suka tgok busking ni… seni katanya hehe

  18. busking..? apa tuh? first time dengar.. heheh

    1. Busking tu kira mcm seniman jalanan Pha Is.. 😀

  19. Avatarikhwan yusuff

    tahniah atas kejayaan menjayakan program ni..mmg nampak meriah..

  20. AvatarYumida Huda

    salam maulidur rasul saudara khir
    meriah yg menghadiri majlis ni..
    sebut pasal busking teringat ngan amir af tu..amir jahari..
    menabung sini-rhb

  21. AvatarHuny eda

    tahniah semoga program ini akan berlanjutan terus

  22. wahh meriahnya … acik pun pernah buat busking di sini ^_^ bersama team uitm…wahh

  23. selawat dan salam atas junjungan..nampak meriah kat sana..
    moga dapat menarik minat anak2 muda ke arah yang lebih bermanafaat….

  24. AvatarMizz Aiza (Dunia Kecil)

    semoga program sebegini akan berterusan dilakukan.. menabung ikea,ikea dan rhb.. tabung baru bangun dari tidur.. 😀

  25. Alhamdulillah 🙂 terujanya saya baca entri ni.. xsusah pun nak berdakwah.. medium yang disukai ramai tanpa mengira umur, kaum dan agam digunakan untuk jalan yang benar 🙂

  26. AvatarAnonymous

    alhamdulillah bestnyer..tak pernah tengok busking secara live..tapi mesti sempoi…

  27. AvatarCheq Eem

    best2…. yang tak tahan tu B.B most wanted…. hehehe…. 😀

  28. Avatar~Kak Nah Backyard (^_^)~

    salam Maulidur rasul 1435H Khir. selawat dan salam keatas junjungan besar nabi Muhammad S.A.W

  29. ya sgt menarik..Maulid 4 The Love..

  30. aktiviti busking nie merupakan satu aktiviti yang semakin popula..untuk inject elemen dakwah kedalamya merupakan satu idea yang sangat bijak..hopefully buskers di luar sana akan turut selitkan elemen dakwah setiap kali mereka perform..menabung corolla di sini…

    Regards,
    -Strider-

  31. tertarik dgn cara berdakwah yg khir guna iaitu dgn berbusking..menarik sgt sesuai dgn tempat..wpn x se-gempak konsert2 lain tp ttp meriah dan memberi manfaat..tahniah khir.. 🙂

  32. alhamdulillah.. meriah nampaknya.. :))

  33. bestnyaa… 🙂 cara dakwah yang menarik!^^

  34. AvatarCik Mun

    waaa..seronoknye..salam maulidur rasul ye..

  35. AvatarNurul Hidayah

    Cara terbaik untuk menarik generasi muda

  36. Tahniah sbb terlibat dlm aktiviti mcm ni. Dah lama tak gi bukit bintang.

  37. Best….lama tak singgah apsal berada di luar negeri..

  38. Baru ada kesempatan nak lawat blog..kerana berada di Shangai sejak rabu lepas…

    1. Tak pe.. faham.. wah sure best jenjalan Shanghai.. 😀 😀

  39. wah msti rs best kan sekali sekala ada aktiviti islamic mcmni..

  40. Avataratien zuraidah

    Menarik program mcm ni,slm maulidur rasul khir.

  41. Satu pndektn yg baik dlm.dakwah…

  42. 🙂 slm maulidur rasul

  43. Saya jarang ke sini, boleh dibilang dengan jari sahaja.

  44. aktiviti yang tak melalaikan. Alhamdulillah..

Leave a Comment

CommentLuv badge