AEON Taste New Zealand
Menyertai AEON Taste New Zealand Cook-Off challenge pada hujung minggu bersama rakan blogger sememangnya pengalaman yang menarik. Ia merupakan pertandingan memasak di Berjaya University College sempena meraikan Taste New Zealand Food Fair yang bakal diadakan di 7 outlet AEON seluruh negara bermula 30 November hingga 10 Disember 2017.
AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,

AEON Taste New Zealand Cook-Off Contest

Taste New Zealand merupakan ‘food fair’ yang memperkenalkan kepada Malaysia produk-produk makanan berkualiti dari New Zealand. Ia dianjurkan oleh New Zealand Trade and Enterprise sebagai festival yang menyediakan pelbagai produk seperti coklat, tenusu, apple dan kiwi premium termasuk kepelbagaian produk bertaraf eco-friendly.
AEON Taste New Zealand cook-off diadakan bagi merasai pengalaman memasak menggunakan produk-produk dari New Zealand. Program yang diadakan di Berjaya University College ini bermula selepas makan tengah hari dengan demonstrasi masakan oleh Executive Chef Krishnan. Beliau menunjukkan cara-cara memasak Steak dan Mussle sebelum pertandingan bermula.
AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,
Sejujurnya, ini merupakan pengalaman pertama saya memasak Steak dan Mussel. Setiap kumpulan diwakili 2 peserta yang masing-masing perlu bekerjasama menyediakan Steak dan Mussel mengikut selera berdasarkan demonstrasi oleh Executive Chef Krishnan… perghh berapi!
Ia bukan sekadar rasa masakan tetapi faktor kebersihan, penggunaan bahan masakan yang tiada pembaziran turut diambil kita. Masa yang diberikan adalah 45 minit. Bila ada panel juri yang memerhati, terasa pula macam ala-ala pertandingan memasak di TV tu, huh.. :D.
AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,
Pengalaman pertama memasak Steak dan Mussel ala-ala chef yang happening! Masa yang diberikan memang cukup-cukup untuk kami siapkan semua termasuk mengemas semula peralatan dan tempat memasak. Terima kasih buat suami Zayani sudi snapkan gambar sebagai jurnal kenangan. Kalau ikutkan memang tak sempat nak posing snap gambar masa memasak.
Kami tidak menang pertandingan ini tapi sekurang-kurangnya sekarang dah tahu resipi dan cara memasak Steak dan Mussle cheese yang betul. Chef pun puji rasa masakan kami dan memberikan advice yang berguna. Tahniah juga buat rakan blogger Suria Amanda and partner yang memenangi AEON Taste New Zealand cook-off ini.
AEON Taste New Zealand Cook-Off, Berjaya University College,
Justeru, bagi yang mahu mendapatkan produk-produk makanan terbaik dan berkualiti dari New Zealand, anda boleh berkunjung ke outlet AEON bermula 30 November hingga 10 Disember ini. Sertakan sekali #TasteNZMY untuk setiap gambar di AEON Taste New Zealand di media sosial.
Terdapat contest SNAP & WIN dengan voucer tunai AEON bernilai RM100 untuk 10 pemenang bertuah. Bagi yang berbelanja RM80.00 dalam 1 resit, boleh menyertai lucky draw contest dan berpeluang memenangi voucher tunai AEON bernilai RM1000.
AEON Taste New Zealand Food Fair bermula 30 November hingga 10 Disember 2017… save the date!

9 Thoughts to “AEON Taste New Zealand Cook-Off Di Berjaya University College”

 1. wahhhh boleh serang JJ nnt…. igt kan kalu mng bleh g NZ hahaha

 2. pengalaman betul kan…seronok…

 3. Eh! hari-hari gi Aeon S2 camne boleh tak tahu nih!

 4. Wah bergaya sbg cheff msti sedap apa yg dimasak tu

 5. wah2 jadi cheff pulak
  hihi,terbaik

 6. Wahhh…. terbaiklah Bro KK..
  Eh! Dah 30 November ni… Dah boleh serbu AEON dah hari ni… Jom..

 7. terbaiklah! x menang takpe, yg penting berani nak sertai cabaran tu !

 8. Wahhh… Mr Khir dah boleh join Masterchef ini. Hihi. Nampak steak tu. Bila sebut New Zealand, mesti teringat buah kiwi. huhu.

Leave a Comment

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.